search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:02
MENU CLOSE

Συγκέντρωση ενάντια στην TAFTA στις Βρυξέλλες – Διαδηλωτές έκαψαν ομοίωμα της Μέρκελ (Video)

19.12.2014 15:15
Συγκέντρωση ενάντια στην TAFTA στις Βρυξέλλες - Διαδηλωτές έκαψαν ομοίωμα της Μέρκελ (Video) - Media

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην προωθούμενη Διατλαντική Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, ενώ έκαψαν ομοίωμα της Ανγκέλας Μέρκελ.

Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το κτήριο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες την Παρασκευή για να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους στην ΤAFTA, την προωθούμενη Διατλαντική Ζώνη Ελευθέρου Εμπορίου μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ, αλλά και να απαιτήσουν αλλαγές στους θεσμούς της ΕΕ.
 
Η κινητοποίηση, στην οποία συμμετείχαν και διαδηλωτές από τη Γαλλία και τη Γερμανία, πραγματοποιήθηκε υπό καταρρακτώδη βροχή και ισχυρή παρουσία της αστυνομίας.

Οι συγκεντρωμένοι έκαψαν ομοίωμα της Γερμανίδας καγκελάριου Ανγκέλας Μέρκελ, έξω από το κτήριο του ευρωκοινοβουλίου.

 
Οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι η TAFTA ανοίγει τον δρόμο για την εισροή γενετικά μεταλλαγμένων προϊόντων στην ΕΕ, ενώ, όπως ανέφερε παλιότερο ρεπορτάζ του "Π", "πρόκειται για ένα ζήτημα που χτυπάει την καρδιά της δημοκρατίας και τοποθετεί στην κορυφή της πυραμίδας της διακυβέρνησης τις πολυεθνικές".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 12:01