search
ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 04:31
MENU CLOSE

Πανσέτα χοιρινή γεμιστή με μπέικον, τυρί και λαχανικά

29.12.2014 13:12

Εύκολο και γιορτινό φαγάκι στο φούρνο, για ένα λουκούλλειο τραπέζι!

Εύκολο και γιορτινό φαγάκι στο φούρνο, για ένα λουκούλλειο τραπέζι!
 
 
Υλικά:
Μια πανσέτα χοιρινή
250 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε λωρίδες
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φέτες
1 καρότο κομμένο σε λωρίδες
2 πιπεριές κομμένες σε λωρίδες
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
10 φέτες μπέικον
Μουστάρδα
Χυμό από 1 λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι
 
 
Εκτέλεση:
Απλώνουμε σε καθαρό πάγκο την πανσέτα.
 
Την αλατοπιπερώνουμε καλά και την αλείφουμε με μουστάρδα. Κατόπιν στρώνουμε στην επιφάνειά της το μπέικον, το τυρί και όλα τα λαχανικά της γέμισης. Τυλίγουμε σφιχτά σε ρολό δένοντας καλά με σπάγκο.
 
Βάζουμε αλάτι, πιπέρι και στην εξωτερική πλευρά του ρολού μας, καθώς και λίγη μουστάρδα.
 
Το βάζουμε σε μια γάστρα, χωρίς το καπάκι της, με ένα ποτήρι νερό και το χυμό του λεμονιού.
 
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, σε αέρα, στους 150ο C για 4-5 ώρες.
Κατά τη διάρκεια του ψησίματος, θα το γυρίσετε μια φορά για να πάρει χρώμα και η άλλη πλευρά.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 02:21