search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 06:23
MENU CLOSE

Ταυτοποιήθηκε και τρίτος Έλληνας νεκρός από το Norman Atlantic – Ακόμα σιγοκαίει η φωτιά στο γκαράζ

03.01.2015 19:32
Στην Αθήνα με C-130 τρεις σοροί θυμάτων του Norman Atlantic - Media

Επιβεβαιώθηκε από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα επιβάτη του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic». Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη.

Επιβεβαιώθηκε από την πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα επιβάτη του μοιραίου πλοίου «Norman Atlantic». Πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη.

Οι επίσημα επιβεβαιωμένοι νεκροί Έλληνες, σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, ανέρχονται πλέον σε τρεις, ενώ εννέα αγνοούνται.

Οι συγγενείς των αγνοουμένων βρίσκονται στην Ιταλία. Με τη βοήθεια εκπροσώπου της ελληνικής πρεσβείας στη Ρώμη, ήρθαν σε επαφή με τις νομαρχίες του Μπάρι, του Μπρίντιζι και του Λέτσε, οι οποίες διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχουν άλλοι Έλληνες τραυματίες στα νοσοκομεία της Απουλίας.

Αργότερα είναι πιθανό να επιτραπεί στους συγγενείς να προσεγγίσουν το «Norman Atlantic», το οποίο βρίσκεται στο Λιμάνι του Μπρίντιζι, χωρίς όμως να μπορέσουν να ανέβουν σε αυτό.

Για δεύτερη ημέρα εισήλθαν σήμερα στο πλοίο οι Ιταλοί πραγματογνώμονες και εισαγγελείς. Όπως μεταδίδουν τα μέσα ενημέρωσης, έως τώρα δεν βρέθηκαν άλλα θύματα. Δεν κατέστη, όμως, δυνατή η είσοδος στα γκαράζ, λόγω εστιών της πυρκαγιάς οι οποίες δεν έχουν ακόμη σβήσει ολοκληρωτικά. 

Ο εισαγγελέας Έττορε Καρντινάλι έμεινε στο πλοίο επί σχεδόν πέντε ώρες, μαζί με καραμπινιέρους, αστυνομικούς, μέλη της ακτοφυλακής και της πυροσβεστικής υπηρεσίας. «Βρισκόμαστε ακόμη σε μια δευτερεύουσας σημασίας φάση», πρόσθεσε ο Καρντινάλι, εξηγώντας ότι οι υψηλές θερμοκρασίες δεν επιτρέπουν την πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Norman. 

Oι καραμπινιέροι, σήμερα, προχώρησαν στους πρώτους αναγκαίους ελέγχους σχετικά με την λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης και εκκένωσης του πλοίου, που σύμφωνα με δηλώσεις πολλών διασωθέντων παρουσίασε σοβαρά προβλήματα. 

Υπάρχει, παράλληλα το ενδεχόμενο να ρυμουλκηθεί το πλοίο μέχρι το Μπάρι, η εισαγγελίας του οποίου διεξάγει την κύρια έρευνα, υπό την προϋπόθεση, όμως, να μπορέσουν να τύχουν σεβασμού οι απαιτούμενες συνθήκες ασφαλείας. 
Στο πλοίο εισήλθαν, τέλος και τρία μέλη της ειδικής επιτροπής η οποία συστάθηκε από το υπουργείο Μεταφορών της Ρώμης, για την λεπτομερή εξακρίβωση των αιτιών της ναυτικής αυτής τραγωδίας.

Συγκλονιστικές φωτογραφίες δείχνουν την έκταση της φωτιάς 

Συγκλονιστικές είναι οι φωτογραφίες που αποτυπώνουν την έκταση που πήρε η φωτιά στο Norman Atlantic.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 02:30