search
ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 11:10
MENU CLOSE

Λαχανόρυζο

05.01.2015 09:50
oldphotosunnamed1420451396.jpg

Το ταπεινό και πανεύκολο λαχανόρυζο. Μια καλή πρόταση μετά την κρεατοφαγία των εορταστικών ημερών. 
 

Το ταπεινό και πανεύκολο λαχανόρυζο. Μια καλή πρόταση μετά την κρεατοφαγία των εορταστικών ημερών. 
  
Μισό λάχανο κομμένο σε κομμάτια, πλυμμένο και στραγγισμένο
1 κρεμμύδι λιωμένο στο multi
2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φλυτζάνια ρύζι καρολίνα
1 φλυτζάνι λάδι
1 κύβο knorr βοδινού
Μισό ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
2 φλυτζάνια ζεστό νερό
Αλάτι
Πιπέρι
  
Σε κατσαρόλα, βάζουμε το λάδι να ζεσταθεί. Ροδίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε το λάχανο και τα καρότα. Ανακατεύουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.
Κατόπιν, προσθέτουμε τον μαιντανό, τον πελτέ, τον κύβο knorr και το ζεστό νεράκι.
Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε το φαγητό να βράσει περίπου 45-50 λεπτά. Θέλουμε το λάχανο να έχει μαλακώσει τελείως.
 
Δέκα λεπτά πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ρύζι, μαζί με ένα ποτήρι νερό, ανακατεύοντας πολύ καλά στην αρχή.
Όταν είναι έτοιμο το φαγητό, αποσύρουμε απ’ την εστία και σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα, ώστε να απορροφηθούν τα υγρά.
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 11:10