Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Όλο και κάποιοι θα βλέπουν στην κουζίνα τους, ότι απέμεινε από τη βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς.
Όλο και κάποιοι θα βλέπουν στην κουζίνα τους, ότι απέμεινε από τη βασιλόπιτα της Πρωτοχρονιάς.
Μην την πετάξετε. Μετατρέψτε την σε χρόνο “dt” σε ωραιότατα τρουφάκια.
500 γρ. βασιλόπιτα σε τρίμματα
1 κουβερτούρα 125 γρ.
130 γρ. κρέμα γάλακτος
Λίγο κονιάκ
Καρύδι ψιλοκομμένο στο multi
Άχνη ζάχαρη
Τρούφα
Σε ένα μπολ βάζουμε την κουβερτούρα ψιλοκομμένη.
Σε κατσαρολάκι, ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και την ρίχνουμε στην κουβερτούρα. Ανακατεύουμε πολύ καλά έως ότου γίνει λεία η σοκολάτα.
Περιχύνουμε τα τρίμματα της βασιλόπιτας με τη σοκολάτα και προσθέτουμε και το κονιάκ.
Ζυμώνουμε το μείγμα πολύ καλά με τα χέρια μας και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Έτσι, θα πλάθεται πιο εύκολα και δεν θα κολλάει στα χέρια.
Κατόπιν, πλάθουμε σε μπαλάκια, και τα περνάμε είτε από το τριμμένο καρύδι, είτε ζάχαρη άχνη, τρούφα, κακάο, ινδοκάρυδο ή οτιδήποτε άλλο της αρεσκείας σας.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.