ΣΑΒΒΑΤΟ 27.12.2025 15:13
MENU CLOSE

Στρούντελ Μήλου

13.01.2015 13:51

Τέτοια εποχή, όλο και κάποια μήλα θα έχετε ξεχασμένα στη φρουτιέρα σας. Λίγο παραγινομένα αν είναι, δε σας «γεμίζουν το μάτι» να τα φάτε.

Έχουμε ραντίσει με το κονιάκ τα κυβάκια μήλου και τα προσθέτουμε στο τηγάνι με την καραμέλα. Ρίχνουμε την κανέλλα, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα και τις σταφίδες και αφήνουμε να δέσει η γέμιση για περίπου 5 λεπτά ανακατεύοντας.
 
Απλώνουμε τη γέμιση στο φύλο της σφολιάτας, τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Λιώνουμε τις υπόλοιπες δύο κουταλιές βούτυρο και περιχύνουμε το στρούντελ.
 
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 200ο C για περίπου 30 λεπτά.
 
Όταν κρυώσει, εάν θέλετε πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
 
Tip: Μπορείτε επίσης στη γέμιση να προσθέσετε και ψιλοκομμένο καρύδι. Ή ακόμα και να αφαιρέσετε τις σταφίδες. Αυτοσχεδιάστε άφοβα. 

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.12.2025 15:13
Exit mobile version