ΣΑΒΒΑΤΟ 11.10.2025 03:31
MENU CLOSE

Η «Λερναία Ύδρα των Θεσμών» και το «αγύριστο» κεφάλι του αθεράπευτου «Αυτοκινητιστή» πρωταγωνιστές στο Ποδηλατικό Καρναβάλι

24.01.2015 11:22

Με τη «Λερναία Ύδρα των θεσμών» την εποχή της κρίσης, θα «κονταροχτυπηθεί» φέτος το Ποδηλατικό Καρναβάλι της Θεσσαλονίκης, που θα γίνει την Τσικνοπέμπτη, 12 Φεβρουαρίου, στις 7μμ.

Ο Βασιλιάς Καρνάβαλος της φετινής διοργάνωσης, που έχει γίνει θεσμός για την πόλη, θα είναι μια Λερναία Ύδρα με 5 κεφάλια, σύμβολο της τερατογένεσης και της δυσλειτουργίας των θεσμών.

Θα συνοδεύεται από τα ποδηλατικά άρματα, που θα είναι, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών, η «Υγεία», με τα «Νοσοκομεία» και τα «Ευμεγέθη Φακελάκια», η «Παιδεία», που «βάζει Χ» στη δημιουργικότητα και τη φαντασία, οδηγώντας τους μαθητές σε απόγνωση, η «Εκκλησία», με την μεγάλη περιουσία και η «Δικαιοσύνη», που μεροληπτεί σε βάρος των αδυνάτων.

Το «αγύριστο» κεφάλι του αθεράπευτου «Αυτοκινητιστή», που πιστεύει στην παντοκρατορία του αυτοκινήτου και τρομοκρατεί ποδηλάτες και πεζούς, προκαλώντας τροχαία ατυχήματα, με το «Αυτοκινο-φετίχ» του θα αναδείξει το μήνυμα της διοργάνωσης υπέρ της επιλογής του ποδηλάτου, ως μέσου μετακίνησης και κατά της εξάρτησης από το ΙΧ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.10.2025 01:59
Exit mobile version