search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:59
MENU CLOSE

Βαρουφάκης : Αλλάζουμε σελίδα

02.02.2015 06:19
Βαρουφάκης : Αλλάζουμε σελίδα - Media

Θετική για τα χώρα μας  χαρακτηρίστηκε η  συνάντηση Βαρουφακη – Σαπέν… Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, έτεινε τελικά το χέρι βοήθειας στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ο οποίος τόνισε ότι η πρόθεση της Γαλλίας είναι να συνδράμει την Ελλάδα, προκειμένου να συναφθεί ένα νέο «συμβόλαιο» με τους εταίρους της… 

Θετική για τα χώρα μας  χαρακτηρίστηκε η  συνάντηση Βαρουφακη – Σαπέν… Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, έτεινε τελικά το χέρι βοήθειας στον Έλληνα υπουργό Οικονομικών ο οποίος τόνισε ότι η πρόθεση της Γαλλίας είναι να συνδράμει την Ελλάδα, προκειμένου να συναφθεί ένα νέο «συμβόλαιο» με τους εταίρους της… 

Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι η Γαλλία θα είναι φίλη της χώρας μας ενώ τόνισε ότι η  Ελλάδα θα πρέπει να κάνει διάλογο με όλους τους εταίρους ΔΝΤ, Κομισιόν και ΕΚΤ.

«Επιθυμία της Γαλλίας είναι η Ελλάδα να πετύχει, η θέση της Ελλάδας είναι εντός της Ευρωζώνης» ,σχολίασε ο Σαπέν, διευκρινίζοντας ότι «το ελληνικό χρέος είναι ένα μόνο από τα προς συζήτηση θέματα». 

Προσέθεσε, επίσης, πως «όλοι αναγνωρίζουμε ότι η κατάσταση είναι κατεπείγουσα», ωστόσο εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ότι «η νέα ελληνική κυβέρνηση θα καταφέρει να καταρτίσει ένα σχέδιο και να παρουσιάσει τις προτάσεις της με τρόπο που θα προσφέρει διέξοδο στη σημερινή κατάσταση».

Από την πλευρά του, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών αποκάλυψε από την αρχή το θετικό κλίμα στο οποίο πραγματοποιήθηκε η συνάντηση  τονίζοντας με νόημα ότι «σήμερα ο Σαπέν και εγώ καθίσαμε στην ίδια πλευρά αυτού του τραπεζίου»…

Ο  Βαρουφάκης συνέχισε  κάνοντας λόγο «για αποφασιστικότητα εκ μέρους της ελληνικής πλευράς να «αλλάξει σελίδα», να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης.  Δε μπορούμε να παραμένουμε εξαρτημένοι από τις «δόσεις» οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, όπως «ένας ναρκομανής» …. Τώρα χρειαζόμαστε θεραπεία. Τα σχεδία μας  δεν είναι να συνεχίσουμε  τον φαύλο κύκλο αποπληθωρισμού αλλά να επενδύσουμε στην ανάπτυξη…»  ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έλληνας υπουργός.

Επισήμανε δε ότι  «Το πρόβλημα σε ότι αφορά τη διάσωση της Ελλάδος δεν είναι ότι δεν πήραμε πολλά χρήματα… Πήραμε παραπάνω χρήματα αλλά δυστυχώς  πήγαν στην μαύρη τρύπα του δημόσιου χρέους».

Τόνισε επίσης ότι έχουν ξεκινήσει επαφές της ελληνικής πλευράς με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, καθώς και ότι σκοπεύει να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τον Γερμανό ομόλογό του, Β. Σόιμπλε, έχοντας λάβει πρόσφατα και σχετική επιστολή από τον ίδιο. 

Όμως ο Έλληνας υπουργός οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης, αλλά και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων  δεν πρόκειται να δουν μόνο τον Σόιμπλε αλλά αναμένεται να προχωρήσουν σε μπαράζ συναντήσεων με τους Ευρωπαίους ομόλογούς
Σκοπός είναι να υπάρξει ένας πρώτος διερευνητικός γύρος επαφών, πριν το Eurogroup στις Βρυξέλλες, το οποίο σύμφωνα με κάποιες πληροφορίες, οι οποίες παραμένουν ανεπιβεβαίωτες, εξετάζεται να μεταφερθεί για αυτή την εβδομάδα.

Τη Δευτέρα, ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τσακαλώτος θα επισκεφθούν το Λονδίνο, και θα έχουν συνάντηση στις 11:00 (τοπική ώρα) με τον Υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας, Γ. Όσμπορν, στο γραφείο του,  με στόχο την έναρξη στενής συνεργασίας των δύο χωρών όσον αφορά θέματα κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος. Στο πλαίσιο της επίσκεψης στο Λονδίνο, ο Υπουργός Οικονομικών θα έχει συνάντηση και με στελέχη του χρηματοπιστωτικού τομέα του Citi.

Την Τρίτη, 03/02/2015, θα μεταβούν στη Ρώμη, όπου στις 11:30 (τοπική ώρα) θα συναντηθούν με τον ομόλογό του Πιερ Κάρλο Παντοαν , στο Υπουργείο Οικονομικών.

Η επιστροφή τους προγραμματίζεται για το απόγευμα της Τρίτης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 18:59