search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 05:13
MENU CLOSE

Εικόνες ντροπής από τα σκουπίδια στο ΕΚΠΑ (Photos)

05.02.2015 13:49
Εικόνες ντροπής από τα σκουπίδια στο ΕΚΠΑ (Photos) - Media

Τραγική παραμένει η κατάσταση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς το πρόβλημα των σκουπιδιών παραμένει άλυτο. 

 
Τραγική παραμένει η κατάσταση στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς το πρόβλημα των σκουπιδιών παραμένει άλυτο. 


 
Το "Ποντίκι" βρέθηκε στην Φιλοσοφική σχολή και διαπίστωσε την φρικτή κατάσταση που επικρατεί στην είσοδο της σχολής αλλά και στην πρώτη αίθουσα διδασκαλίας. Δεν καταφέραμε να μπούμε στις τουαλέτες γιατί δεν μας το επέτρεψε η δυσωδία. 


 
Σύμφωνα με πληροφορίες του "Ποντικιού" οι συμβάσεις καθαριότητας δεν έχουν ανανεωθεί εδώ και αρκετούς μήνες, λόγω νομικών κωλυμάτων,  και το πρόβλημα παραμένει άλυτο, ενώ διαφαίνεται φως ότι η λύση θα δοθεί στο επόμενο τρίμηνο από τη νέα ηγεσία που θα προκύψει από τις επερχόμενες πρυτανικές εκλογές στο ίδρυμα. Να τονίσουμε πως  πρόσφατα, σύμφωνα με δημοσίευμα, πραγματοποιήθηκε έλεγχος από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, το πόρισμα  του οποίου έκανε λόγο για «διαδοχή παρανόμων ενεργειών από το 2009 έως και σήμερα σχετικά με τους διαγωνισμούς καθαριότητας».   

Από το πόρισμα φέρεται να ζητείται η παραπομπή πέντε διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ενώ νομικοί του ιδρύματος εκτιμούσαν ότι θα υπάρξει καταλογισμός ευθυνών και για την πρυτανική αρχή της ίδιας περιόδου, δηλαδή τον Θεοδόση Πελεγρίνη. Ο πρώην πρύτανης του ΕΚΠΑ, Θεόδωρος Φορτσάκης, σε ερώτηση του «Ποντικιού» για το εάν θα καταλογιστούν ευθύνες στην προηγούμενη πρυτανική αρχή, είχε απαντήσει πως «δεν γνωρίζω τι θα συμβεί, γνωρίζω πως το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί και γι αυτό έγινε ο σχετικός έλεγχος».


 
Μέχρι να λυθεί το θέμα, τα μέλη του Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού αλλά και οι διοικητικοί θα είναι αναγκασμένοι να βιώνουν αυτή την τραγική κατάσταση. Εκτός εάν βρεθεί έστω μια προσωρινή λύση για να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη κατάσταση. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38