search
ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:29
MENU CLOSE

«Τσικνιστές» μπριζόλες με μπύρα

11.02.2015 11:04

Τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης, πάσης φύσεως κρέας έχει την τιμητική του.

Τη βραδιά της Τσικνοπέμπτης, πάσης φύσεως κρέας έχει την τιμητική του. Παραδοσιακά, μέρα μαγειρικής κραιπάλης για τους περισσότερους, ενόψει νηστείας. Ας φτιάξουμε λοιπόν, μπριζόλες νόστιμες και γρήγορες, χωρίς να περάσουμε όλη μας τη μέρα στην κουζίνα.
 
6 χοιρινές μπριζόλες
3 μικρά κουτάκια μπύρας
3 κ.γ. πάπρικα
3 κ.γ. κόκκινο πιπέρι
3 κ.γ. μουστάρδα
2 κρεμμύδια κομμένα στα τέσσερα
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγο λάδι για το τηγάνι
 
Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε τη μαρινάτα:

Σε ένα σέικερ χτυπάμε τις μπύρες, τη πάπρικα, το πιπέρι και τη μουστάρδα. Αδειάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια. Βάζουμε μέσα τις μπριζόλες ώστε να είναι καλά σκεπασμένες με τη μπύρα και αφήνουμε το κρέας να μαριναριστεί για 5 ώρες.
 
Σε αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε λίγο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες.
Ψήνουμε για 6 περίπου λεπτά από την κάθε πλευρά σε σχετικά δυνατή φωτιά και κατόπιν, χαμηλώνουμε και τις αφήνουμε να σιγοψηθούν προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.
 
Όταν οι μπριζόλες μας είναι έτοιμες, τις βγάζουμε απ’ το τηγάνι και τις σκεπάζουμε με ένα κομμάτι λαδόκολλας ώστε να κρατήσουν τα υγρά τους και να παραμείνουν ζουμερές.
 
Στο τηγάνι, προσθέτουμε τη μαρινάτα (χωρίς τα κρεμμύδια)  και την αφήνουμε να βράσει ώσπου να «δέσει».

Με αυτήν, θα περιχύσουμε στο τέλος το κρέας.
 
Συνοδέψτε με πίτες που θα ψήσετε στην τοστιέρα, αφού θα τις έχετε αλείψει με λίγο λάδι. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 29.04.2024 01:09