search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:39
MENU CLOSE

Πρυτανικές εκλογές στο ΕΚΠΑ

12.02.2015 22:00
Τα «αγκάθια» του νέου πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών - Media

Σήμερα ξεκινάει η εκλογική διαδικασίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη του νέου πρύτανη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Θεόδωρο Φορτσάκη.

Σήμερα ξεκινάει η εκλογική διαδικασίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για την ανάδειξη του νέου πρύτανη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον Θεόδωρο Φορτσάκη.
 
Υποψήφιοι είναι ο πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής κ. Θάνος Δημόπουλος, η κοσμήτορας της Φιλοσοφικής κυρία Ελένη Καραμαλέγκου και ο καθηγητής στο Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών κ. Γιάννης Ιωαννίδης. Οι τρεις αυτοί υποψήφιοι επελέγησαν από το Συμβούλιο του Ιδρύματος έπειτα από συνεντεύξεις που έδωσαν σε αυτό. Εκτός της εκλογικής διαδικασίας έμεινε τελικά ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Αγωγής  κ. Δημοσθένης Δασκαλάκης. Εφόσον δεν εκλεγεί πρύτανης με 50%, πρόκειται να πραγματοποιηθεί και δεύτερη ψηφοφορία το Σάββατο.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Π», επικρατέστερος για εκλογή είναι ο πρόεδρος της Ιατρικής, καθώς αναμένεται να λάβει ιδιαίτερη στήριξη από τα μέλη ΔΕΠ του τμήματος του. Ο Αθανάσιος Μελέτιος Δημόπουλος, φέρεται να διατηρεί καλές σχέσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες για να λύσει τα φλέγοντα ζητήματα που «ταλαιπωρούν» το μεγαλύτερο πανεπιστήμιο της χώρας. Κατατάσσεται από πολλούς πανεπιστημιακούς στους «κυβερνητικούς» καθηγητές και θεωρείται το φαβορί. Το καλοκαίρι παντως είχε πραγματοποιηθεί στο σπίτι του συνάντηση ανάμεσα στον κ. Τσίπρα, στον κ. Ναπολέοντα Μαραβέγια και στον κ. Δημόπουλος. Ο κ. Μαραβέγιας είχε θέσει τότε υποψηφιότητα στην «αντίπερα όχθη» του τότε υποψηφίου του ΕΚΠΑ, Θεόδωρου Φορτσάκη.
 
Να τονίσουμε πως ο νέος υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αριστείδης Μπαλτάς, από το βήμα της Βουλής κατά τις προγραμματικές του δηλώσεις είχε τονίσει πως ο νόμος Διαμαντοπούλου είναι «κακός» και πως «θα καταργηθούν τα Συμβούλια Διοίκησης».
 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38