Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Πεντανόστιμο φαγάκι, με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι, μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους!
Πεντανόστιμο φαγάκι, με υλικά που συνήθως έχουμε στο σπίτι, μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους!
1 πακέτο μακαρόνια Νο6
2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
8 αντσούγιες ψιλοκομμένες
4 σκ. σκόρδο λιωμένες
Μισό ματσάκι βασιλικό ψιλοκομμένο
100 γρ. πιπεριά φλωρίνης ψιλοκομμένη
500 γρ. χυμό ντομάτας
Λίγο καυτερό τσίλι
3 κ.σ. κάπαρη
3 κ.σ. ελιά κομμένη σε ροδέλες
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
Στραγγίζουμε τους τόνους και το λάδι τους το βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι.
Ζεσταίνουμε και σοτάρουμε το σκόρδο, τις αντσούγιες, την κάπαρη και την πιπεριά. Αφήνουμε λίγο να σιγοβράσει, ώστε να αρχίσει να χυλώνει το ζουμί.
Προσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τον τόνο, το βασιλικό και τις ελιές και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε όσο τσίλι θέλουμε.
Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Παράλληλα, βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.