Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Δροσερή κι ελαφριά η γεύση του λεμονιού στο πάντοτε αγαπημένο μας επιδόρπιο.
Δροσερή κι ελαφριά η γεύση του λεμονιού στο πάντοτε αγαπημένο μας επιδόρπιο.
140 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
175 γρ. ζάχαρη
50 γρ. βιτάμ λιωμένο
3 αβγά
75 γρ. κρέμα γάλακτος
Ξύσμα από 1 λεμόνι
20 ml ρούμι (προαιρετικά)
Για το γλάσο λεμονιού:
100 γρ. ζάχαρη άχνη
Το χυμό 1 λεμονιού
Στο μίξερ ανακατεύουμε τα αβγά, τη ζάχαρη και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνει το μείγμα αρκετά αφράτο.
Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, το βούτυρο και το ρούμι.
Αδειάζουμε το μείγμα σε μια καλά βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180ο C για 50-60 λεπτά περίπου.
Μόλις το βγάλουμε απ’ το φούρνο, το αφήνουμε 10 λεπτά στη φόρμα και στη συνέχεια ξεφορμάρουμε και αφήνουμε να κρυώσει καλά.
Τότε, φτιάχνουμε το γλάσο.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη με το λεμόνι και κατόπιν γλασάρουμε το κρύο κέικ.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.