search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:43
MENU CLOSE

Το ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για την «Αγιά-Σοφιά»

27.03.2015 18:33
Το ΣτΕ ανοίγει τον δρόμο για την «Αγιά-Σοφιά» - Media

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής κατά της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, απέρριψε ομόφωνα τις προσφυγές του δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και κατοίκων της περιοχής κατά της κατασκευής γηπέδου της ΑΕΚ στην περιοχή. Κατά συνέπεια, προχωρούν τα έργα για την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ στην Ν. Φιλαδέλφεια.

Στο ΣτΕ είχε προσφύγει ο δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας κ.λπ. και ζητούσε, μεταξύ των άλλων, την ακύρωση της από 3.11.2014 απόφασης της αποκεντρωμένης διοίκησης Αττικής με την οποία επέρχεται τροποποίηση και επικαιροποίηση της μελέτης «προστασία, διαχείριση και ανάπλαση του άλσους Νέας Φιλαδέλφειας». Η επίμαχη μελέτη έχει εγκριθεί από την διεύθυνση δασών της περιφέρειας Αττικής.

Οι κάτοικοι που είχαν προσφύγει υποστήριζαν ότι η κατασκευή του αθλητικού και πολυλειτουργικού κέντρου της ΑΕΚ σε έκταση 29.121 τετραγωνικών μέτρων είναι αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34