search
ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 12:57
MENU CLOSE

Τι μισθό παίρνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες; – Σε ποια θέση είναι ο Αλέξης Τσίπρας;

01.04.2015 06:41
Τι μισθό παίρνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες; - Σε ποια θέση είναι ο Αλέξης Τσίπρας; - Media

Ποιος είναι ο μισθός των ηγετών στον κόσμο; Σε ποια θέση είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Ποιοι παίρνουν τα περισσότερα και ποιοι τα λιγότερα; 

 

Ποιος είναι ο μισθός των ηγετών στον κόσμο; Σε ποια θέση είναι ο Αλέξης Τσίπρας; Ποιοι παίρνουν τα περισσότερα και ποιοι τα λιγότερα; Στις ερωτήσεις αυτές έρχεται να απαντήσει η Eurostat  με τα διαγράμματά της που «προδίδουν» τους μισθούς των ισχυρών του κόσμου.

Πιο ακριβοπληρωμένοι είναι ο Ζ. Γιούνκερ, ο Ντ. Τουσκ, ο Ξ. Μπετέλ (πρωθυπουργός Λουξεμβούργου) και η Α. Μέρκελ. Ο Αλέξης Τσίπρας με 85.479 ευρώ μισθό το χρόνο βρίσκεται στην 15η θέση. 

Δεύτερος πίνακας της Eurostat δείχνει το ωρομίσθιο των ηγετών συγκρινόμενο με το μέσο κόστος εργασίας στη χώρα. Εδώ ο Έλληνας πρωθυπουργός σκαρφαλώνει στην 9η θέση.

Επίσης η ιστοσελίδα statista δημοσιεύει πόσα χρήματα «βάζουν στην τσέπη τους» οι 12 κορυφαίοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί του πλανήτη. Το αξιοπερίεργο είναι στην κορυφή της λίστας, όπου ο Λι Χσιενγκ Λουνγκ της Ινδονησίας, λαμβάνει ως καταγεγραμμένο μισθό πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες ετησίως, ενώ δεύτερος είναι ο Μπαράκ Ομπάμα, με μόλις 269.690 λίρες! Τελευταίος στη λίστα είναι ο Κινέζος ηγέτης Ζι Ζινπίνγκ με ετήσιο εισόδημα 14.836 λίρες.

 

Τα γραφικά είναι από το http://sargasso.nl

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.06.2024 12:56