search
ΣΑΒΒΑΤΟ 15.08.2026 15:12
MENU CLOSE

Σχεδόν 2 εκατ. τουρίστες στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του έτους

25.05.2015 11:39
Στην Ελλάδα οι πρώτοι Βρετανοί τουρίστες - Σαρωτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ (video) - Media

Προσθέστε το topontiki.gr ως προτιμώμενη πηγή στη Google

Add topontiki.gr on Google

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εισερχόμενη τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση κατά 45,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

 

Ξεπέρασαν τα 1,7 εκατομμύρια οι τουρίστες που επισκέφτηκαν τη χώρα μας στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τραπέζης της Ελλάδος η εισερχόμενη τουριστική κίνηση κατέγραψε αύξηση κατά 45,6% σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2014.

Η εξέλιξη αυτή είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να καταγράψουν αύξηση κατά 12,8% σε σύγκριση με το πρώτο τρίμηνο του 2014, φθάνοντας τα 532 εκατ. ευρώ.

Η εξέλιξη αυτή οφείλεται πρωτίστως στην αύξηση κατά 16,7% των εισπράξεων από κατοίκους των λοιπών χωρών εκτός της ΕΕ των 28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 266 εκατ. ευρώ, και δευτερευόντως στις εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 253 εκατ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου – Μαρτίου 2015, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 9,8% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2014.

Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ διαμορφώθηκαν στα 138 εκατ. ευρώ, δηλαδή μειώθηκαν κατά 2,4%, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ των 28 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν αύξηση κατά 29,6% και διαμορφώθηκαν στα 114 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 2,8% και διαμορφώθηκαν στα 42 εκατ. ευρώ και οι εισπράξεις από τη Γαλλία αυξήθηκαν κατά 39,7% και διαμορφώθηκαν στα 14 εκατ. ευρώ. Επίσης, οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο διαμορφώθηκαν στα 42 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25,5%.

Από τις λοιπές χώρες εκτός της ΕΕ των 28, μείωση παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία κατά 73,2%, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 5 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ αυξήθηκαν κατά 32,9% και διαμορφώθηκαν στα 35 εκατ. ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 15.08.2026 15:02