search
ΤΡΙΤΗ 18.11.2025 05:01
MENU CLOSE

Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Χιλή

07.11.2015 09:57
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στη Χιλή - Media

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα 100 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης Κοκίμπο της Χιλής, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

 

Σεισμική δόνηση μεγέθους 6,8 βαθμών σημειώθηκε σήμερα 100 χιλιόμετρα νότια-νοτιοδυτικά της πόλης Κοκίμπο της Χιλής, ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS).

Το Κέντρο Προειδοποίησης για τσουνάμι του Ειρηνικού, που εδρεύει στη Χαβάη, δεν εξέδωσε προειδοποίηση.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 04.32΄τοπική ώρα (09.32′ ώρα Ελλάδας) στη βόρεια περιοχή Κοκίμπο, σε βάθος 36 χλμ. σύμφωνα με το USGS. Το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στην ακτή, σε απόσταση 47 χλμ. από τη βόρεια πόλη Οβάγιε και περίπου 300 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας, Σαντιάγο.

Ο σεισμός ξύπνησε τους κατοίκους της πρωτεύουσας.

Το Πολεμικό Ναυτικό της Χιλής αρχικά είχε εκδώσει προειδοποίηση για μικρό τσουνάμι για την κοντινή παράκτια περιοχή, αλλά αργότερα το ακύρωσε.

Υπήρξαν αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στην περιοχή.

Η υπηρεσία εκτάκτων καταστάσεων, Onemi, ανακοίνωσε ότι εξετάζει να υπήρξε κάποια βλάβη.

Το Σεπτέμβριο, η ίδια περιοχή είχε συγκλονιστεί από σεισμό μεγέθους 8,3 βαθμών και ένα τσουνάμι που άφησαν πίσω τους 15 νεκρούς και περισσότερους από 16.000 άστεγους.

Η Χιλή είναι μια από τις πιο σεισμογενείς περιοχές του πλανήτη και πλήττεται συχνά από σεισμούς και ηφαιστειακές εκρήξεις. Τα κτίρια της έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να αντέχουν την έντονη σεισμική δραστηριότητα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 18.11.2025 03:50