search
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 13:05
MENU CLOSE

3 δισεκατομμύρια από 9 ιδιωτικοποιήσεις το 2016

08.12.2015 14:07
ΤΑΙΠΕΔ: Πότε θα γίνουν οι μεγάλες αποκρατικοποιήσεις - Media

Την αισιοδοξία του ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και οι 9 ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται στο «κόκκινο» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας

 

Την αισιοδοξία του ότι μέσα στο πρώτο εξάμηνο του νέου έτους θα έχουν ολοκληρωθεί και οι 9 ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται στο «κόκκινο» εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιος Πιτσιόρλας, εκτιμώντας ότι συνολικά το όφελος μπορεί να φτάσει τα τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Από τις 9 ιδιωτικοποιήσεις δυο είναι οι πλέον ώριμες και συγκεκριμένα, η υπογραφή της σύμβασης για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που αναμένεται να ολοκληρωθεί τις επόμενες ημέρες καθώς η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών για τον ΟΛΠ από τους δυο ενδιαφερόμενους ομίλους που αναμένεται στις 21 Δεκεμβρίου.

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ανέφερε ακόμα ότι ξεμπλοκάρει και το θέμα της ΔΕΣΦΑ, αφού τελικά οι Ευρωπαίοι πέτυχαν το 16% των μετοχών της Soccar να μεταβιβαστεί σε ευρωπαϊκή εταιρεία με εμπειρία στη διαχείριση δικτύων και ήδη ισχυρό ενδιαφέρον έχουν δείξει δυο από τους μεγαλύτερους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Όσον αφορά στην ΤΡΑΙΝΟΣΕ, οι δεσμευτικές προσφορές αναμένεται να κατατεθούν στις 15 Ιανουαρίου και δεν αποκλείεται στα μέσα Φεβρουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ενώ στις αρχές Απριλίου αναμένεται η κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης.

Σε συμφωνία εξάλλου με τους επενδυτές καταλήγει το ΤΑΙΠΕΔ όσον αφορά στον Αστέρα Βουλιαγμένης προκειμένου το νέο σχέδιο να συνάδει με τις επιταγές του Συμβουλίου της Επικρατείας. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε η δραστική μείωση του αριθμού των κατοικιών που θα κτιστούν στην έκταση με τη σύμφωνη γνώμη των επενδυτών και χωρίς να μειωθεί το τίμημα της παραχώρησης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 13:05