search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.05.2026 08:28
MENU CLOSE

Προειδοποίηση ΠΟΥ: O ιός Ζίκα απειλεί τη δημόσια υγεία παγκοσμίως

02.02.2016 06:39
Προειδοποίηση ΠΟΥ: O ιός Ζίκα απειλεί τη δημόσια υγεία παγκοσμίως - Media

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε έκτακτη συνεδρίασή του στην Ελβετία, χαρακτήρισε « απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο» τον ιό Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.

 

 

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ), σε έκτακτη συνεδρίασή του στην Ελβετία, χαρακτήρισε « απειλή για τη δημόσια υγεία σε όλον τον κόσμο» τον ιό Ζίκα, που μεταδίδεται από τα κουνούπια και μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, κυρίως για τις εγκύους και τα μωρά που κυοφορούν.

Η απόφαση αυτή ελήφθη κατόπιν της σύστασης που έκαναν οι εμπειρογνώμονες οι οποίοι συνεδρίασαν σήμερα, με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων αξιωματούχων του ΠΟΥ και εκπροσώπων από χώρες που πλήττονται από την επιδημία, όπως η Βραζιλία και η Αργεντινή.

Η διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν τόνισε ότι για την αντιμετώπιση του προβλήματος απαιτείται συντονισμένη, διεθνής δράση.

Στη συνεδρίασή τους οι ειδικοί έκριναν ότι είναι  «εξαιρετικά πιθανή» μια σχέση μεταξύ του ιού Ζίκα και των αυξημένων κρουσμάτων μικροκεφαλίας σε χώρες της Λατινικής Αμερικής. Η μικροκεφαλία στα έμβρυα είναι μια νευρολογική πάθηση κατά την οποία τα μωρά γεννιούνται με πολύ μικρό κεφάλι, σε σύγκριση με το μέγεθός τους, κι αντιμετωπίζουν πολλά αναπτυξιακά προβλήματα. Μόνο στη Βραζιλία έχουν καταγραφεί σχεδόν 4.000 ύποπτα κρούσματα μικροκεφαλίας.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 08.05.2026 08:28