search
ΚΥΡΙΑΚΗ 08.03.2026 12:13
MENU CLOSE

ΑΔΕΔΥ: Κάτω τα χέρια από τον εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες

20.04.2016 15:24
ΑΔΕΔΥ: Κάτω τα χέρια από τον εκπαιδευτικό Παύλο Αντωνόπουλο και το κίνημα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες - Media

Το κλίμα τρομοκρατίας «που με την κάλυψη της Κυβέρνησης προωθείται το τελευταίο διάστημα κατά των συνδικαλιστών αλλά και άλλων συλλογικοτήτων με την καθοδήγηση των μέσων ενημέρωσης και ιδιαίτερα με άξονα το προσφυγικό» καταγγέλλει η ΑΔΕΔΥ.

Σε ανακοίνωσή της η Συνομοσπονδία αναφέρεται στην κλήση σε προκαταρκτική εξέταση του συνδικαλιστή Αντωνόπουλου Παύλου, πρώην μέλους της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ και μέλους της Ε΄ ΕΛΜΕ Αθήνας, από την ασφάλεια του Λιμεναρχείου Πειραιά μετά από παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πειραιά «λόγω δημοσιευμάτων εφημερίδων κατά της δράσης του Συντονισμού πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικοτήτων και φοιτητικών συλλόγων για τη στήριξη και ενημέρωση των προσφύγων για τα δικαιώματα τους, όπως αυτά κατοχυρώνονται από τις Διεθνείς συμβάσεις. Εγκαλείται για “διασπορά ψευδών ειδήσεων δια του τύπου και διέγερσης”.»

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. «καλεί την Κυβέρνηση να σταματήσει αυτή την τακτική φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και να εκπληρώσει πλήρως τις υποχρεώσεις της απέναντι στους πρόσφυγες, όπως απορρέουν από τη σύμβαση της Γενεύης και από όλες τις άλλες διεθνείς συμφωνίες».

«Κάτω τα χέρια από τους αλληλέγγυους προς τους δοκιμαζόμενους πρόσφυγες και τους συνδικαλιστές που με συνέπεια ασκούν τα συνδικαλιστικά καθήκοντα που τους αναθέτουν οι εργαζόμενοι», καταλήγει η Συνομοσπονδία. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 08.03.2026 12:09