search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.10.2025 23:59
MENU CLOSE

Μηδενικές οι προσφυγικές ροές στο βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 48ωρο

23.04.2016 08:02
Μηδενικές οι προσφυγικές ροές στο βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 48ωρο - Media

Με μηδενικές σχεδόν ροές μεταναστών και προσφύγων, το βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 48ωρο. Συνολικά 53 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν από προχθές Πέμπτη μέχρι και σήμερα Σαββάτο στις 9 το πρωί στα νησιά του βορείου Αιγαίου, 15 στη Λέσβο, 9 στη Χίο και 33 στη Σάμο.

  

Με μηδενικές σχεδόν ροές μεταναστών και προσφύγων, το βόρειο Αιγαίο το τελευταίο 48ωρο. Συνολικά 53 μετανάστες και πρόσφυγες αποβιβάσθηκαν από προχθές Πέμπτη μέχρι και σήμερα Σαββάτο στις 9 το πρωί στα νησιά του βορείου Αιγαίου, 15 στη Λέσβο, 9 στη Χίο και 33 στη Σάμο.

Στα νησιά όμως, εγκλωβισμένοι, σε εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης– Τουρκίας, στα hot-spots των τριών νησιών, ζουν σήμερα 6.720 άτομα. Συγκεκριμένα έχουν καταγραφεί: Στο hot-spot της Μόριας στη Λέσβο 4.018, στη Χίο 2045 και στη Σάμο 657. Στα παραπάνω στοιχεία των hot-spots συμπεριλαμβάνονται 250 άτομα που έχουν μετακινηθεί από τη Χίο στη Λέρο, αλλά και περίπου 1.500 που διαμένουν σε ανοικτές δομές, τόσο στη Χίο όσο και στη Μυτιλήνη, επειδή ανήκουν σε κοινωνικά ευάλωτες ομάδες.

Επίσης, στα νησιά σε ανοικτές δομές, εκτός hot-spots ζουν άλλοι 500 πρόσφυγες που έχουν μπει στην Ελλάδα πριν την 20η Μαρτίου και έχουν και αυτοί εγκλωβιστεί αφού δεν επιθυμούν να μετακινηθούν σε άλλη περιοχή της Ελλάδας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.10.2025 23:57