Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Σε απεργία πείνας προχωρούν περισσότεροι από 1.000 πρόσφυγες που παραμένουν στον άτυπο καταυλισμό που Ελληνικού, διαμαρτυρόμενοι για «το άθλιο φαγητό και το νερό».
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, αντιπροσωπεία προσφύγων περιέγραψε τα προβλήματα ως εξής:
«Πολλά παιδιά καταλήγουν σε νοσοκομεία με πολυήμερη παραμονή μετά από πόνους στο στομάχι. Πολλοί πάσχουν από διάρροια. Η ιατρική εξέταση είναι πλήρως ανεπαρκής καθώς δεν υπάρχει το αναγκαίο προσωπικό, ούτε οι κατάλληλες υποδομές στο χώρο. Η γεύση του νερού διαφέρει από αυτό που πίνουμε σε άλλα μέρη από τις βρύσες. Αν το βράσεις για τσάι, μένει κάτι σαν λάδι στην επιφάνεια.»
«Η πραγματικότητα είναι ότι ο χώρος του Ελληνικού έχει μετατραπεί σε άτυπο κέντρο κράτησης αφού οι πιέσεις για «μη απομάκρυνση» από το χώρο σε καθημερινό επίπεδο έχουν πολλαπλασιαστεί.
»Χτίζεται σιγά-σιγά ένα ιδιότυπο απαρτχάιντ με την απειλή σύλληψης από την Αστυνομία αν σε σταματήσει με ληγμένο χαρτί. Όλα έχουν λήξει αφού έχει περάσει ο μήνας από την χορήγηση τους και ταυτόχρονα απειροελάχιστοι έχουν καταφέρει να πιάσουν γραμμή skype(!) για αίτηση ασύλου!!!», καταγγέλλει η ΚΕΕΡΦΑ.
«Οι πιέσεις για να μην επισκέπτονται την κοντινή παραλία και κάποια γήπεδα απέναντι από το χώρο του παλιού αεροδρόμιου μεγαλώνουν. Είναι κοινό μυστικό ότι ενώ υπάρχουν αναξιοποίητα ντους οι πρόσφυγες οδηγούνται από ανάγκη στην παραλία για πλύσιμο.
Επιτέλους, η ΠΕΔΑ, η περιφέρεια Αττικής χρειάζεται να παρέμβουν για να υπάρξει εξανθρωπισμός της φιλοξενίας στο χώρο του παλιού αεροδρομίου.
Καλούμε τη διοίκηση του Ασκληπιείου Βούλας να πάρει την πρωτοβουλία για να υπάρξει κινητή μονάδα πλήρως εξοπλισμένη στο χώρο του Ελληνικού.
Οι τοπικές δημοτικές αρχές χρειάζεται να αλλάξουν σελίδα και να διεκδικήσουν γενναία χρηματοδότηση και προσωπικό ώστε να αναλάβουν οι ίδιες την σίτιση και την τροφοδοσία με καθαρό νερό του χώρου. Η στέγαση σε σκηνές χρειάζεσαι να πάρει τέλος. Όσο δεν εγκαθιστούν τους πρόσφυγες σε ανθρώπινους χώρους φιλοξενίας ας αναλάβουν τις ευθύνες απέναντι σε χιλιάδες μικρά παιδιά, βρέφη, γυναίκες που βρίσκονται εκεί, περιμένοντας άλλωστε μια διαδικασία ασύλου που δεν ξεκινάει ποτέ», καταλήγει η ΚΕΕΡΦΑ.
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.