search
ΤΡΙΤΗ 24.03.2026 17:44
MENU CLOSE

Γκέι ιμάμης διώκεται στο Ιράν γιατί πάντρευε ομοφυλόφιλους

10.06.2016 10:52
Γκέι ιμάμης διώκεται στο Ιράν γιατί πάντρευε ομοφυλόφιλους - Media

Ένας γκέι μουλάς στο Ιράν διώκεται από υψηλόβαθμούς θρησκευτικούς κύκλους της χώρας. 

 

Ένας γκέι μουλάς στο Ιράν διώκεται από υψηλόβαθμούς θρησκευτικούς κύκλους της χώρας. Το αδίκημά του ήταν ότι πάντρευε ζευγάρια ομοφυλοφίλων κάτι που απαγορεύεται βάσει του νόμου της Σαρία του ακολουθείται στο Ιράν. Ενδεικτικό είναι πως η τιμωρία για την ομοφυλοφιλία στην χώρα είναι 74 μαστιγώματα για τους ανήλικους ενώ για τις  γυναίκες 50.

Ο μουλάς προσπάθησε να κρατήσει τις σεξουαλικές του προτιμήσεις κρυφές ωστόσο αποκαλύφθηκε όταν ξεκίνησε να τελεί γάμους ομοφυλοφίλων.

«Ναι, πραγματοποίησα γάμους ομοφυλοφίλων. Οι τελευταίοι μήνες ήταν εξαιρετικά δύσκολοι. Οι αρχές με ρώτησαν πολλές φορές για την επιλογή των φίλων μου» αναφέρει ο μουλάς στο BBC.

«Οι άλλοι μουλάδες είχαν υποψίες αναφορικά με τις σεξουαλικές μου προτιμήσεις…με είχαν απειλήσει μέχρι και με θάνατο… » συνέχισε στη συνέντευξή του, τονίζοντας πως αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το Ιράν για να είναι ασφαλής. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 24.03.2026 17:43