search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:05
MENU CLOSE

Αστυνομία Βαυαρίας: Δεν έχει σχέση με το Ισλαμικό Κράτος ή τους πρόσφυγες ο Ιρανογερμανός

23.07.2016 10:19
Διάσκεψη Μονάχου: «Κερδίζουμε» λένε οι ΗΠΑ - «Θα ρίξουμε 1 δισ. στην ανατολική Ευρώπη ενάντια στη Ρωσία» - Media

 

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρία δηλώνει ότι η χθεσινή αιματηρή επίθεση στο Μόναχο δεν συνδέεται με τους πρόσφυγες. Παράλληλα, δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στο Μόναχο, ενώ ήταν μαθητής.

Η αστυνομία γνωστοποιεί επίσης, ότι ο δράστης δεν είχε σχέση με το Ισλαμικό Κράτος, ενώ δε βρέθηκε κάποια απόδειξη για σχέσεις του, με το Ισλαμικό Κράτος στο δωμάτιο του. Στο δωμάτιο εντοπίστηκε βιβλίο που αναφέρονταν σε μαζικούς πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικές αρχές στο Μόναχο γνωστοποίησαν επόσης ότι ο δράστης της χθεσινής επίθεσης, δεν είχε άδεια οπλοφορίας, ενώ στην επίθεση χρησιμοποίησε ένα πιστόλι τύπου Glock.

Η σκηνή της επίθεσης είναι προσβάσιμη και πάλι, ενώ δεν έχει προσδιοριστεί πότε θ’ ανοίξουν τα καταστήματα που βρίσκονται εντός του εμπορικού κέντρου OLYMPIA.

Η ανάκριση άρχισε με την αστυνομία να προσεγγίζει τους ανθρώπους που γνώριζαν το δράστη, ενώ ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά την επίθεση. Οι αστυνομικές αρχές εντόπισαν επίσης 300 σφαίρες στο σακίδιο του δράστη.

«Ο δράστης είχε ψυχολογικά προβλήματα» – Έφηβοι επτά από τα θύματα

Η αστυνομία στο Μόναχο γνωστοποίησε επίσης, ότι δέχθηκε 4.310 τηλεφωνήματα σχετικά με την επίθεση μέχρι χθες τα μεσάνυχτα.

Οι ομοσπονδιακοί εισαγγελείς στη Γερμανία, αρνήθηκαν ν’ αναλάβουν τις έρευνες για την επίθεση στο Μόναχο, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στη Βαυαρία.

Οι αρχές γνωστοποίησαν επίσης, ότι ο δράστης λάμβανε ψυχιατρική και φαρμακευτική υποστήριξη, ενώ ο ίδιος δεν ήταν γνωστός στην αστυνομία πριν από την επίθεση. Δεν είχε βεβαρυμένο ποινικό μητρώο.

Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι επτά από τα θύματα ήταν έφηβοι.

Οι αστυνομικές αρχές γνωστοποίησαν επίσης, ότι δεν έχει βρεθεί μέχρι στιγμής, κάποιο σημείωμα αυτοκτονίας, ενώ οι γονείς των παιδιών που βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο, ήταν ανήμποροι να βοηθήσουν την αστυνομία εξαιτίας του σοκ που είχαν υποστεί.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:01