search
ΤΡΙΤΗ 20.01.2026 04:23
MENU CLOSE

Ολάντ: «Αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια» η επίθεση στο Μόναχο

23.07.2016 05:24
Γαλλία: Επίθεση του Ολάντ κατά του Φιγιόν - Media

 

Η αιματηρή επίθεση στο Μόναχο ήταν μια “αποτρόπαια τρομοκρατική ενέργεια” που στόχευε να εντείνει τον φόβο στην Γερμανία μετά από την Γαλλία που έγινε στόχος πριν από μια εβδομάδα, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.

Ένας 18χρονος Ιρανογερμανός ένοπλος σκότωσε τουλάχιστον εννέα ανθρώπους χθες ανοίγοντας πυρ σε ένα πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο στο Μόναχο, με την αστυνομία της πόλης όμως να τονίζει πως είναι πολύ νωρίς να αποσαφηνιστεί αν πρόκειται για μια τρομοκρατική επίθεση.

“Η τρομοκρατική επίθεση που έπληξε το Μόναχο, σκοτώνοντας πολλούς ανθρώπους είναι μια αποτρόπαιη ενέργεια που στοχεύει να υποκινήσει τον φόβο στην Γερμανία έπειτα από άλλες ευρωπαϊκές χώρες”, ανέφερε ο Ολάντ με ανακοίνωση του.

“Η Γερμανία θα αντισταθεί, μπορεί να βασιστεί στην φιλία και την συνεργασία της Γαλλίας”, τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος, προσθέτοντας πως θα συνομιλήσει με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ σήμερα το πρωί.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 20.01.2026 04:08