search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.03.2026 00:12
MENU CLOSE

Αληθινά άρματα και άλογα στο ριμέικ του θρυλικού «Μπεν Χουρ» (Video)

18.08.2016 10:52
Αληθινά άρματα και άλογα στο ριμέικ του θρυλικού «Μπεν Χουρ» (Video) - Media

Την ερχόμενη Τετάρτη κάνει την παγκόσμια πρώτη το ριμέικ της επικής ταινίας «Μπεν Χουρ», του 1959 που είχε κερδίσει 11 Όσκαρ. Όμως οι δημιουργοί της νέας εκδοχής τονίζουν ότι η περίφημη αρματοδρομία της ταινίας βασίζεται και πάλι στους ανθρώπους και τα άλογα και όχι στα ειδικά εφέ.

 

Την ερχόμενη Τετάρτη κάνει την παγκόσμια πρώτη το ριμέικ της επικής ταινίας «Μπεν Χουρ», του 1959 που είχε κερδίσει 11 Όσκαρ. Όμως οι δημιουργοί της νέας εκδοχής τονίζουν ότι η περίφημη αρματοδρομία της ταινίας βασίζεται και πάλι στους ανθρώπους και τα άλογα και όχι στα ειδικά εφέ.

Ο ηθοποιός Τζακ Χιούστον υποδύεται τον Εβραίο πρίγκιπα Μπεν Χουρ -στην πρώτη ταινία τον ρόλο είχε παίξει ο Τσάρλτον Ίστον, που είχε κερδίσει το Όσκαρ πρώτου αντρικού ρόλου-, ο οποίος έχει πωληθεί ως σκλάβος, από τους Ρωμαίους κατακτητές, αλλά επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση.

Όπως δήλωσε ο παραγωγός της ταινίας Μαρκ Μπαρνέτ η αρματοδρομία, που είναι εννέα λεπτά μεγαλύτερης διάρκειας από την αρχική ταινία, χρησιμοποιήθηκαν ειδικά εφέ μόνο για τις σκηνές καταστροφής.

«Αληθινά άλογα τρέχουν και οδηγούνται από τους ηθοποιούς. Συμμετείχαν 32 άλογα, οκτώ άρματα έκαναν τον γύρο της αρένας αναπτύσσοντας μεγάλη ταχύτητα, μερικές φορές πάνω σε έναν τροχό», δήλωσε.

«Στις σκηνές που σκοτώνονται τα άλογα, τότε χρησιμοποιούμε ειδικά εφέ, αλλά το υπόλοιπο μέρος της αρματοδρομία γίνεται από πραγματικά άλογα και από τους ηθοποιούς», επισήμανε ο Μπαρνέτ.

Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Σεπτεμβρίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27.03.2026 00:09