search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.11.2025 15:12
MENU CLOSE

Μεταποίησαν άγαλμα γιατί θεωρούσαν πως προωθούσε τη… σεξουαλική παρενόχληση (Photos)

05.09.2016 08:49
Αυτό το μαρμάρινο κεφάλι αρχαίου αγάλματος κρυβόταν κάτω από τα πόδια μας στο κέντρο της Αθήνας (Photo) - Media

 

Στην Αίγυπτο, ο κυβερνήτης μια περιφέρειας αναγκάστηκε να αλλάξει τη φιγούρα ενός αγάλματος καθότι είχε δεχθεί πολλαπλά παράπονα πως  το άγαλμα προωθεί τη «σεξουαλική παρενόχληση» καθώς και την «κυριαρχία του στρατού» στη χώρα.

Το 8.5 μέτρων άγαλμα αναπαριστούσε μια γυναίκα – η οποία σύμφωνα με του δημιουργούς συμβολίζει την ίδια την χώρα, την Αίγυπτο- και ακριβώς πίσω από την γυναίκα υπήρχε ένας στρατιώτης, ο οποίος είχε τα χέρια του γύρω από τη μέση της γυναίκας.  Η αναπαράσταση αυτή θεωρήθηκε από πολλούς πως προωθεί την «σεξουαλική παρενόχληση» και πως σε μια χώρα όπως η Αίγυπτος, η οποία αγωνίζεται τα τελευταία χρόνια να μειώσει τα περιστατικά σεξουαλική παρενόχλησης, να υπάρχει στους δρόμους της ένα τέτοιο άγαλμα.  

Ο κυβερνήτης ζήτησε από το τοπικό συμβούλιο να διερευνήσει την υπόθεση ενώ προχώρησε άμεσα στην μεταποίηση του αγάλματος, όπου αφαιρέθηκε η φιγούρα του στρατιώτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.11.2025 15:11