search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 06:08
MENU CLOSE

Έπεισε τον Στιβ Τζομπς να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές Intel – Απορρίφθηκε ως τεχνικός σε κατάστημα της Apple

06.09.2016 17:32
Έπεισε τον Στιβ Τζομπς να χρησιμοποιήσει επεξεργαστές Intel - Απορρίφθηκε ως τεχνικός σε κατάστημα της Apple - Media

 

Σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν…

Ο JK Scheinberg επί 21 συναπτά έτη ήταν ένας από τους κορυφαίους τεχνικούς της Apple και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και μαρτυρίες, είναι ο άνθρωπος που μέσω υπερ-απορρήτου προγράμματος που «έτρεξε» ο ίδιος, έπεισε τον Steve Jobs η εταιρεία να χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel στους υπολογιστές της, εγκαταλείποντας τους επεξεργαστές PowerPC που παραδοσιακά χρησιμοποιούσε.

Ο Scheinberg το 2008 αποχώρησε από την Apple και στη συνέχεια ασχολήθηκε με μικροδουλειές, μέχρις ότου αποφάσισε να κάνει αίτηση, ώστε να προσληφθεί σε Genious Bar, δηλαδή, στο κομμάτι τεχνικών οδηγιών και συμβουλών που συμπεριλαμβάνεται σε κάθε κατάστημα της Apple, σκεπρόμενος ότι με το επίπεδο γνώσεων που διέθεται για τα προϊόντα της εταιρείας, θα προσλαμβανόταν αβλεπί.

Η αίτησή του απορρίφθηκε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, η απόρριψη οφείλεται στο γεγονός ότι ο Scheinberg είναι 54 ετών, σε ηλικία διπλάσια από τους ανθρώπους που συνήθως εργάζονται στα Genious Bar της Apple, γεγονός που δημιουργεί θέμα ηλικιακών διακρίσεων.

Ο ίδιος ο Scheinberg μοιάζει να αντιμετωπίζει με χιούμορ την όλη υπόθεση, όπως φαίνεται και από την ανάρτησή του στο Twitter.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 03:24