search
ΤΡΙΤΗ 30.12.2025 07:48
MENU CLOSE

Αυτή είναι η χώρα στην οποία μόλις επετράπη η χρήση πιστωτικής κάρτας

26.09.2016 10:44
Αυτή είναι η χώρα στην οποία μόλις επετράπη η χρήση πιστωτικής κάρτας - Media

Θεωρείται μια από τις ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου και από τις οικονομικά εύρωστες λόγω του εμπορίου πετρελαίου. Ωστόσο, παρά τις οικονομικές κυρώσεις που ίσχυαν για την οικονομία της μέχρι και πριν από έναν περίπου χρόνο, η χώρα αυτή δεν είχε επιτρέψει ποτέ ξανά μέχρι σήμερα τη χρήση πιστωτικής κάρτας από τους πολίτες της.

Ο λόγος για το Ιράν το οποίο όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων ISNA, εισήγαγε για πρώτη φορά την πιστωτική κάρτα στις συναλλαγές του.

Με την κίνηση αυτή το Ιράν προσπαθεί να τονώσει ακόμα περισσότερο την παραγωγή πετρελαίου καθώς και την οικονομία του μετά την άρση των διεθνών κυρώσεων τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας του Ιράν δήλωσε πως «θα ήταν λανθασμένο να σκεφτούμε πως οι κάρτες αυτές να ενσωματωθούν γρήγορα στο τραπεζικό δίκτυο της χώρας» λέγοντας πως τόσο οι πολίτες, όσο και οι τράπεζες θα χρειαστούν χρόνο προσαρμογής.

Το πιστωτικό όριο των καρτών θα είναι 3.000, 5.000 και 10.000 δολάρια.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.12.2025 07:42