search
ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 09:07
MENU CLOSE

Από τους Pink Floyd στο… iPhone (Photos)

28.09.2016 14:08
Από τους Pink Floyd στο... iPhone (Photos) - Media

 

Στα τέλη του 1976 η εταιρεία design Hipgnosis πραγματοποίθησε μια από τις πλέον εμβληματικές φωτογραφήσεις στην ιστορία της ροκ μουσικής: έφτιαξε ένα τεράστιο φουσκωτό γουρούνι, το γέμισε με ήλιο και το κατεύθυνε ανάμεσα στις καπνοδόχους του κτιρίου του Battersea Power Station στο Λονδίνο, όπου και το φωτογράφησε.

Το αποτέλεσμα αυτής της φωτογράφησης (σ.σ. το φουσκωτό γουρούνι παρασύρθηκε από τους ανέμους και αφού προκάλεσε πανικό στο αεροδρόμιο Χίθροου, κατέληξε σε αγρόκτημα στο Κεντ, όπου έξαλλος κτηνοτρόφος κατηγόρησε το μπαλόνι ότι του τρόμαξε τις αγελάδες…) ήταν ίσως το πιο χαρακτηριστικό εξώφυλλο δίσκου των Pink Floyd, του “Animals”.

Από τότε, το κτίριο που κοσμεί το εξώφυλλο έχει γίνει αξιοθέατο, αν και έχει πάψει να λειτουργεί ως σταθμός παραγωγής ενεργείας και σε κάποια φάση είχε εγκαταλειφθεί και παραμεληθεί τραγικά. Ωστόσο, φαίνεται ότι το μέλλον του είναι λαμπρό: η Apple ανακοίνωσε ότι το Battersea Power Station θα αποτελέσει το αρχηγείο της στη Βρετανία.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι θα καταλάβει το 40% του κτιρίου και ότι ως το 2021 θα έχει μεταφέρει εκεί τους 1.400 υπαλλήλους της στο Λονδίνο. Τη χαρά του για την απόφαση της Apple εξέφρασε και ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, ο οποίος είπε ότι η μετακόμιση θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα αναβαθμίσει την περιοχή.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 23.05.2024 09:06