search
ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 22:31
MENU CLOSE

Η… κυβίστηση του αιώνα; Ο Ρόμνεϊ συναντά τον Τραμπ, συζητά για το υπουργείο Εξωτερικών (Video)

18.11.2016 18:49
Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Αμερική: Οπαδοί του Τραμπ καθυβρίζουν τον Ρεπουμπλικάνο Γερουσιαστή Μιτ Ρόμνεϊ (Videos) - Media
 
Από το #NeverTrump στο Yes, mister President;
 
Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί το Σάββατο με τον Μιτ Ρόμνεϊ, έναν από τους σφοδρότερους επικριτές του εντός του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, ο οποίος ωστόσο ενδέχεται να αναλάβει ρόλο-κλειδί στη νέα κυβέρνηση.
 
Ο Τραμπ σκοπεύει να συναντηθεί με πολλά στελέχη του κόμματος το Σαββατοκύριακο, όσο θα βρίσκεται στο Μπεντμίνστερ του Νιου Τζέρσι, όπου διατηρεί ένα γήπεδο γκολφ. Μεταξύ αυτών θα είναι και ο Μιτ Ρόμνεϊ, ο πρώην κυβερνήτης της Μασαχουσέτης και υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία των ΗΠΑ στις εκλογές του 2012, στις οποίες ηττήθηκε από τον Μπαράκ Ομπάμα.
 
Μια πηγή προσκείμενη στο επιτελείο του Νεοϋορκέζου μεγιστάνα επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση αυτή θα γίνει αύριο. Θα μπορούσε έτσι να ξεκινήσει μια διαδικασία “συμφιλίωσης” μεταξύ των δύο ανδρών.
 
Τον Μάρτιο ο 69χρονος Ρόμνεϊ χαρακτήρισε “τσαρλατάνο” και “απατεώνα” τον Τραμπ ενώ τέθηκε επικεφαλής του κινήματος εναντίον του, με στόχο να του κλείσει τον δρόμο για το χρίσμα του κόμματος.
 

Σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Ρόμνεϊ θα μπορούσε να αναλάβει το υπουργείο Εξωτερικών στην κυβέρνηση του Τραμπ, ώστε να καθησυχάσει όσους αγωνιούν για την εξωτερική πολιτική που θα ασκήσει, με την τοποθέτηση ενός “σκληρού και σοβαρού” πολιτικού.
 
Όμως το επιτελείο του εκλεγμένου προέδρου αρνήθηκε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτήν την πληροφορία, ούτε να κάνει κάποιο σχόλιο για τη θέση για την οποία προορίζεται ο Ρόμνεϊ.
 
“Νομίζω ότι αυτή η συνάντηση σημαίνει (…) ότι ο εκλεγμένος πρόεδρος θέλει τους καλύτερους και τους λαμπρότερους, τους ανθρώπους που μπορούν να συμβάλουν με ιδέες και προτάσεις για τον τρόπο που μπορούμε να δώσουμε ώθηση στη χώρα και να εφαρμόσουμε το όραμά του”, είπε ο Σον Σπάισερ, ένας εκπρόσωπος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.
 
Ο Τραμπ “θα συναντηθεί με ανθρώπους που τον στηρίζουν, με ανθρώπους που δεν τον στηρίζουν, με Ρεπουμπλικανούς, με Δημοκρατικούς, με ανεξάρτητους”, συνέχισε. “Η συζήτηση με τον Μιτ Ρόμνεϊ είναι ακριβώς αυτό, μια ευκαιρία ανταλλαγής ιδεών και απόψεων”, τόνισε.
 
Νωρίτερα σήμερα ο Τραμπ συναντήθηκε με τον πρώην κυβερνήτη του Κάνσας Μάικ Χάκαμπι ο οποίος διεκδίκησε πέρσι το χρίσμα του Ρεπουμπλικανικού κόμματος αλλά αποχώρησε σύντομα από την κούρσα.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 13.11.2025 22:28