search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:36
MENU CLOSE

Τύμπανα πολέμου: Το Ιράν αναπτύσσει πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία!

13.12.2016 15:00
Τύμπανα πολέμου: Το Ιράν αναπτύσσει πυρηνοκίνητα πολεμικά πλοία! - Media
 
Ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ρουχανί έδωσε εντολή στον επικεφαλής του Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας της χώρας να προχωρήσει στην ανάπτυξη πυρηνοκίνητων πλοίων και υποβρυχίων, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο την ένταση τη Μέση Ανατολή.
 
Ο Ρουχανί, ο οποίος θεωρείται μετριοπαθής προχώρησε σε αυτή την κίνηση ως αντίδραση στην απόφαση της Γερουσίας των ΗΠΑ να επεκτείνει τις κυρώσεις κατά του Ιράν για μια δεκαετία ακόμα, κίνηση που η Τεχεράνη θεωρεί ως παραβίαση της συμφωνίας Ιραν-ΗΠΑ για την πυρηνική ενέργεια.
 
Η απόφαση του Ιράν για στρατιωτική -έστω και εμμέσως- χρήση της πυρηνικής ενέργειας προκαλεί νέες εντάσεις στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Η κατάσταση της περιοχής, σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, έχει επιδεινωθεί από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:36