search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:42
MENU CLOSE

Συνεργασία της ΓΓ Ισότητας των Φύλων με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ)

21.12.2016 13:58
Συνεργασία της ΓΓ Ισότητας των Φύλων με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) - Media

 

Η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, Φωτεινή Κούβελα, στο πλαίσιο της δυναμικής διεύρυνσης της συνεργασίας της με επίσημους θεσμικούς φορείς της Εκπαίδευσης και σε συνέχεια των επαφών της, πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Γεράσιμο Κουζέλη και τη Σύμβουλο Α΄ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΠ, Φέρμελη Γεωργία. Η συνάντηση έλαβε χώρα στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ)  στις 20/12/2016.

Η Γενική Γραμματέας ενημέρωσε τους δύο εκπροσώπους του ΙΕΠ για το σύνολο των δράσεων της ΓΓΙΦ στον τομέα της Παιδείας, τονίζοντας ότι «Μεγάλο εύρος του έργου μας είναι προσανατολισμένο στην Εκπαίδευση, με προτάσεις, δράσεις και πρωτοβουλίες που ενσωματώνουν την έμφυλη διάσταση ως αναγκαίο πεδίο μάθησης σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης».

Ειδικότερα, από την πλευρά της ΓΓΙΦ κατατέθηκαν στο ΙΕΠ ολοκληρωμένες προτάσεις με θεματικούς άξονες:

•           την οριζόντια και κάθετη διάχυση  της διάστασης του Φύλου σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης 

•           την εισαγωγή της Έμφυλης Σεξουαλικής Εκπαίδευσης στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Οι εκπρόσωποι του ΙΕΠ, αναγνωρίζοντας τον θεμελιακό ρόλο της εκπαίδευσης και τη σημαντικότητα εισαγωγής της έμφυλης οπτικής στην παραγωγή, αναπαραγωγή και προώθηση της ισότητας των φύλων, υπήρξαν ιδιαίτερα δεκτικοί στην επεξεργασία των προτάσεων της ΓΓΙΦ και συμφώνησαν την εκκίνηση μιας συνεργασίας  σε θέματα  ισότητας, με έμφαση:

         στον έλεγχο, την αξιολόγηση και αναμόρφωση των σχολικών εγχειριδίων και Αναλυτικών Προγραμμάτων Σπουδών (ΑΠΣ) από την  οπτική του φύλου

         στην αντίστοιχη επιμόρφωση των εκπαιδευτικών και

         Στη δημιουργία σύγχρονου, εποπτικού, εκπαιδευτικού υλικού, με στόχο την πολυδιάστατη εισαγωγή του φύλου στην εκπαιδευτική διαδικασία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 21:42