search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:39
MENU CLOSE

Αποκάλυψη τώρα: Τι σκέφτονται οι γυναίκες για τους άντρες με τατουάζ

22.12.2016 19:01
Αποκάλυψη τώρα: Τι σκέφτονται οι γυναίκες για τους άντρες με τατουάζ - Media
 
Περιστασιακή μόδα; Τάση που ήρθε για να μείνει; Ένδειξη αντισυμβατικότητας; Ό,τι κι αν είναι, το τατουάζ, από «σημάδι» του περιθωρίου ή συγκεκριμένης επαγγελματικής τάξης (π.χ. ναυτικοί) έχει σκεπάσει το δέρμα ων ουκ έστιν αριθμός ανδρών και γυναικών τα τελευταία χρόνια.
 
Πολύς κόσμος το κάνει επειδή είναι της μόδας, άλλοι επειδή έχει πλέον απενοχοποιηθεί κι άλλοι επειδή τους αρέσει. Και υπάρχουν κι άλλοι -κυρίως άνδρες- που θεωρούν ότι το τατουάζ προσθέτει κάτι στον ανδρισμό και στην σεξουαλικότητά τους. Ότι τους κάνει πιο ποθητούς.
 
Και, όπως συνήθως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έρχονται οι επιστήμονες και κάνουν μια έρευνα και οι μύθοι καταπίπτουν με θόρυβο.
 
Όπως έγινε με μια έρευνα στην Πολωνία, όπου συμμετείχαν 2.500 ετεροφυλόφιλοι άνδρες και γυναίκες, από τους οποίους ζητήθηκε να δουν φωτογραφίες ημίγυμνων ανδρών στις οποίες είχε προστεθεί ψηφιακά ένα τατουάζ.
 
Οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα έκριναν τους κυρίους με τα τατουάζ ως πιο ελκυστικούς. Ωστόσο, οι γυναίκες είτε αδιαφόρησαν είτε βρήκαν απωθητικό το τατουάζ και θεώρησαν τους άνδρες αυτούς ως χειρότερες επιλογές για ερωτικούς συντρόφους.
 
Συγκεκριμένα, συνέδεσαν το τατουάζ με καλύτερη υγεία, αλλά «είδαν» στους άνδρες με το τατουάζ μεγαλύτερη επιθετικότητα και διάθεση επικυριαρχίας, συνδέοντάς την με ανησυχία για ενδεχόμενη κακοποίησή τους.
 
Μάλιστα, οι ερευνητές σημείωσαν ότι «η σκοτεινή πλευρά των χαρακτηριστικών που σχετίζονται με την τεστοστερόνη εξηγεί τέλεια γιατί οι γυναίκες θεώρησαν τους άνδρες με τατουάζ ως χειρότερους πιθανούς ερωτικούς συντρόφους».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 17:39