search
ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 06:36
MENU CLOSE

Οι ΗΠΑ επιμένουν: Η Ε.Ε. «διαλύεται», το ευρώ ήταν λάθος

03.02.2017 18:03
Απίστευτο κι όμως… Τραμπικο: Ο υποψήφιος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ε.Ε. δεν ήταν… ποτέ υποψήφιος για τη θέση - Media
 
Ο Τεντ Μάλοχ, ο καθηγητής και συγγραφέας που επελέγη από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, προέβλεψε την “αποσύνθεση” της Ένωσης διαβεβαιώνοντας ότι η αποχώρηση της Βρετανίας δεν είναι παρά μονάχα το πρώτο βήμα.
 
“Αν δείτε την Ευρώπη, μπορείτε ήδη σχεδόν να βάλετε δύο γράμματα μπροστά από τη λέξη exit” είπε σε συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, σύμφωνα με ένα απόσπασμα που δόθηκε στη δημοσιότητα. Η πλήρης συνέντευξη θα δημοσιευτεί το Σάββατο.
 
Ο Αμερικανός διπλωμάτης επανέλαβε επίσης στη συνέντευξη αυτή ότι κατά την άποψή του το ευρώ είναι “ένα λανθασμένο πείραμα” και ότι αν αυτός εργαζόταν σε επενδυτική τράπεζα “θα στοιχημάτιζε εναντίον του”.
 
Να σημειωθεί ότι οι επικεφαλής του Λαϊκού Κόμματος, των Σοσιαλιστών και των Φιλελεύθερων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ζήτησαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες να μην δεχτούν τον διορισμό του Μάλοχ ως νέου πρεσβευτή των ΗΠΑ στην ΕΕ. 
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22.09.2025 06:14