search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:44
MENU CLOSE

Καρακούσης: Ο ΔΟΛ μπορεί να αναγεννηθεί, αλλά…

03.02.2017 10:42
Διευθυντής «Βήματος»: Με τους σημερινούς ρυθμούς, ούτε σε δύο χρόνια, τείχος ανοσίας στην Ελλάδα  - Media

 

Αισιόδοξος αλλά και προσεκτικός εμφανίζεται ο διευθυντής του ΒΗΜΑΤΟΣ Αντώνης Καρακούσης στις εκτιμήσεις του για τις εξελίξεις στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ fm o κ.Καρακούσης επεσήμανε πως η κίνηση από πλευράς τραπεζών για τον ΔΟΛ «άνοιξε έναν δρόμο που είναι δύσβατος, αγκαθωτός, αλλά δρόμος».

Ο κ. Καρακούσης αναφέρθηκε στη διαδικασία για την αναζήτηση επενδυτών που θα εκτιμήσουν το περιουσιακό στοιχείο του Οργανισμού και έχει σημασία «ποιοι και πόσοι θα είναι οι ενδιαφερόμενοι».

Επίσης, επεσήμανε ότι μπορεί να υπάρξει και συνωστισμός υπερθεματιστών, γιατί με τις οικονομικές επιδόσεις τού Οργανισμού και με μια αναδιάρθρωση, μπορεί να επιτευχθεί κερδοφόρος λειτουργία του. Δήλωσε ότι η επιχείρηση μπορεί να αναγεννηθεί, αλλά εξαρτάται «σε τι χέρια θα πέσει» και από το πώς οι άυλες αξίες της (οι τίτλοι των Μέσων δηλαδή) θα εκτιμηθούν.

Επιπλέον, χαρακτήρισε τη συνέχιση της προσφοράς από τους εργαζόμενους χωρίς να πληρώνονται «παράδειγμα ανυποταξίας που στηρίζεται σε ιδεαλιστική βάση», υπογράμμισε ότι «υπάρχει πολλή προσωπική θυσία» και παραδέχτηκε ότι κάποιοι «συνάδελφοι δεν έχουν τα εισιτήρια για να έρθουν στη δουλειά».

Δικαιολόγησε εκείνους που αναζήτησαν άλλη εργασία και έφυγαν, ιδιαίτερα όσους έχουν να ζήσουν παιδιά, όμως εξήρε εκείνους που είχαν τις ίδιες ανάγκες αλλά έμειναν. Μίλησε για τη σημασία που θα έχει η αποδέσμευση πόρων του Οργανισμού με δικαστική απόφαση, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η λειτουργία των Μέσων, και αναφέρθηκε σε δύο πιθανότητες: Είτε η αποδέσμευση θα γίνει για τα έσοδα από την ημέρα της απόφασης είτε για τα ποσά που παρακρατεί το πρακτορείο διανομής Τύπου.

Ο κ. Καρακούσης, όπως υπογράμμισε, με την προσπάθεια που καταβάλλεται μπορεί «να σωθούν κάποιες θέσεις εργασίας, αλλά όλες όχι».

Στο μεταξύ συζητούνται το μεσημέρι στην Ευελπίδων τα ασφαλιστικά μέτρα που αφορούν στους εργαζόμενους στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 16:44