search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:31
MENU CLOSE

Κυβερνητικές πηγές διαψεύδουν το Reuters: Όταν «κλείσει» η συμφωνία θα το μάθετε επισήμως

29.03.2017 10:19
Σε καθεστώς «υπερβολικών ανισορροπιών» η Ελλάδα - Media

Όταν θα έχουμε συμφωνία θα το μάθετε επισήμως σχολίαζε κυβερνητική πηγή, με αφορμή το δημοσίευμα του Reuters σύμφωνα με το οποίο “οι δανειστές και η Αθήνα κατέληξαν σε συμφωνία για σημαντικές εργασιακές μεταρρυθμίσεις και μειώσεις συντάξεων στις συνομιλίες για την αξιολόγηση του προγράμματος στήριξης”.

Συγκεκριμένα, η ίδια πηγή σημείωνε: “Ουδέν σχόλιον. Όταν κλείσει η συμφωνία, θα το μάθετε επισήμως και όχι από τη διαρροή “.

Το δημοσίευμα του πρακτορείου δεν επιβεβαίωνε ούτε η εκπρόσωπος της Επιτροπής Ανίκα Μπράιτχαρτ, ερωτηθείσα σχετικώς κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες.

Όπως μετέδωσε νωρίτερα το πρακτορείο Reuters, έκλεισε η συμφωνία της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές για τη β’ αξιολόγηση.

Όπως ανέφερε το πρακτορείο με έκτακτο τηλεγράφημα του: «Η Ελλάδα και οι διεθνείς πιστωτές της έφτασαν σε προκαταρκτική συμφωνία στις μεταρρυθμίσεις – κλειδί στα εργασιακά και στις περικοπές στις συντάξεις». 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία για τα εργασιακά, τη μείωση δαπανών και τα θέματα της ενέργειας, κάνοντας ένα βήμα πιο κοντά για να κλείσει μια προκαταρκτική συμφωνία πριν από το Eurogroup της 7ης Απριλίου. 

Το Reuters επικαλείτο πηγές που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις. Δύο αξιωματούχοι που μίλησαν, διατηρώντας την ανωνυμία τους στο πρακτορείο, τόνισαν ότι έχει συμφωνηθεί πως οι μειώσεις στις συντάξεις θα είναι έως και 1% του ΑΕΠ το 2019 και το αφορολόγητο θα μειωθεί περίπου στα 6.000 ευρώ.  

Σε ό,τι αφορά στα εργασιακά, δεν θα προχωρήσουν οι ομαδικές απολύσεις, όπως είχε αρχικά ζητήσει το ΔΝΤ.

Η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, οι οποίες είχαν αποδυναμωθεί το 2012, θα επανέλθουν μετά το τέλος του προγράμματος το 2018. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34