search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:06
MENU CLOSE

«Εξαφανίζονται» οι γκέι στην Τσετσενία

06.04.2017 17:05
«Εξαφανίζονται» οι γκέι στην Τσετσενία - Media

 

Άγνωστη παραμένει η τύχη πολλών ομοφυλόφιλων ανδρών στην Τσετσενία, σύμφωνα με έναν ακτιβιστή για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τη σημαντικότερη εφημερίδα της αντιπολίτευσης.

Στην έκδοση του σαββατοκύριακου η εφημερίδα Νοβάγια Γκαζέτα ανέφερε πως αρκετοί εξ όσων αγνοούνται έχουν συλληφθεί λόγω του σεξουαλικού τους προσανατολισμού.

Η εφημερίδα κάνει λόγο για τουλάχιστον 100 συλλήψεις και τρεις δολοφονίες, ενώ ακτιβιστές υποστηρίζουν πως οι υπόλοιποι αγνοούμενοι παραμένουν άφαντοι από προσώπου Γης.

Ο εκπρόσωπος του Τσετσένου προέδρου έκανε λόγο για… πρωταπριλιάτικο αστείο.

Ο ίδιος ο πρόεδρος Ραμζάν Καντίροφ απλώς υπενθύμισε ότι στην Τσετσενία… δεν υπάρχουν γκέι άνδρες, άρα δεν μπορούν να εξαφανίζονται.

Το ζήτημα έφτασε και στον θεματοφύλακα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, το Συμβούλιο της Ευρώπης.

Ο γενικός εισηγητής της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης Τζόνας Γκούναρσον και ο Φρανκ Σβάμπε, ο οποίος στη σύνοδο του Απριλίου θα παρουσιάσει μια σημαντική έκθεση για τον Βόρειο Καύκασο, ζήτησαν την άμεση διεξαγωγή ερευνών για τις ανησυχητικές αυτές καταγγελίες.

Πηγή: Euronews

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 10:05