search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 12:30
MENU CLOSE

Πρόστιμο σε όσους ταΐζουν τους… γλάρους

02.05.2017 17:31
Πρόστιμο σε όσους ταΐζουν τους… γλάρους - Media

 

Αγανακτισμένες από τις συνεχείς επιθέσεις των… κοιλιόδουλων γλάρων που τρομοκρατούν τους παραθεριστές, οι αρχές μιας παραθαλάσσιας βρετανικής περιοχής αντεπιτέθηκαν, χαρακτηρίζοντας “αδίκημα” το τάισμα των πουλιών.

Το περιφερειακό συμβούλιο του ανατολικού Ντέβον, περιοχής που περιλαμβάνει τα δημοφιλή θέρετρα Έξμαουθ και Σίντμαουθ, επιβάλει στο εξής πρόστιμο ύψους 80 λιρών σε όποιον τολμήσει να ταΐσει τους γλάρους.

“Οι γλάροι έχουν συνηθίσει να τους ταΐζουν οι άνθρωποι και εξαπολύουν επιθέσεις αν δεν τους προσφέρουν φαγητό”, εξήγησε ο τοπικός σύμβουλος Ίαν Τσαμπ. “Δεν είναι και πολύ ωραίο όταν έρχονται, μοιάζει μάλλον με ταινία τρόμου”, πρόσθεσε, παραλληλίζοντας τις επιθέσεις με την ταινία “Τα πουλιά” του Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Οι τουρίστες και οι καταστηματάρχες της περιοχής ζητούσαν επίμονα εδώ και καιρό να ληφθούν μέτρα για να πειστούν οι κάτοικοι να μην ταΐζουν τα πουλιά, αφού οι προειδοποιητικές πινακίδες φαίνεται ότι δεν επαρκούσαν.

Προς το παρόν, μόνο όσοι ταΐζουν συστηματικά τους γλάρους και οι εστιάτορες που αφήνουν ανοιχτούς τους κάδους απορριμμάτων θα κινδυνεύσουν με πρόστιμο. “Συχνά, όταν οι γλάροι εφορμούν εναντίον σου και είσαι μικρό παιδί και ένα πράγμα με άνοιγμα φτερών ένα μέτρο έρχεται καταπάνω σου σαν πτεροδάκτυλος μπορεί να πετάξεις το φαγητό σου στον αέρα. Αν ταΐσεις ένα-δυο πατατάκια σ’ έναν γλάρο, δεν θα πεταχτεί κάποιος από τους θάμνους για να σου επιβάλει πρόστιμο”, εξήγησε ο Τσαμπ.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.10.2025 12:24