search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:17
MENU CLOSE

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής προειδοποιεί: Απίθανη η ανάπτυξη 2,7% για το 2017

02.05.2017 16:06
Καταστροφική καραντίνα για το λιανεμπόριο  - Media
 
Την ανησυχία του για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού και των μεγεθών της ελληνικής οικονομίας για το τρέχον έτος εκφράζει με νέα έκθεσή του το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
 
Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου, ο στόχος για ρυθμό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας 2,7% για το 2017 θεωρείται «απίθανο» να επιτευχθεί, ενώ τονίζεται ότι προβλέπεται περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομίας, μείωση του ΑΕΠ και εκτροχιασμό όλων των στόχων του προϋπολογισμού και των φορολογικών εσόδων με ότι αυτό σημαίνει για την ενεργοποίηση του «κόφτη» και την ανάγκη λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων.
 
Η έκθεση τονίζει ότι «η οικονομική κατάσταση το πρώτο τρίμηνο 2017 είναι απογοητευτική σε σχέση με τις προσδοκίες. Το πρώτο τρίμηνο του 2017 η οικονομία της χώρας δεν επέστρεψε σε στέρεη ανάκαμψη, παρά τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί επίσημα. Παραμένει σε μια ασταθή κατάσταση που απειλεί να μετατραπεί σε νέα ύφεση». Επίσης, εκφράζεται ανησυχία καθώς από την έναρξη εφαρμογής των προγραμμάτων οικονομικής προσαρμογής η ελληνική οικονομία εμφανίζει χαμηλότερους ρυθμούς ανάπτυξης σε σχέση με τους στόχους που έχουν τεθεί», εκφράζοντας επιφυλάξεις για το αν η χώρα μπορεί να αλλάξει σελίδα.
 
Από την άλλη, πάντως, αναγνωρίζεται ως θετικό «πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στην οικονομία» την επίτευξη τεχνικής προκαταρκτικής συμφωνίας με τους θεσμούς η οποία ανοίγει το δρόμο για την οριστική τεχνική συμφωνία. Όπως υποστηρίζεται στην έκθεση, η αρνητική τροπή των πραγμάτων οφείλεται στην καθυστέρηση της «2ης αξιολόγησης» σε συνδυασμό με τους νέους φόρους που επεβλήθησαν το 2016 και την μη επίλυση των κόκκινων δανείων.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 15:16