search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 23:03
MENU CLOSE

Hey, Trump, leave the world alone* – Ο Ρότζερ Γουότερς επιστρέφει με δίσκο-καταγγελία κατά του Τραμπ (Photos-Video)

31.05.2017 12:44
Hey, Trump, leave the world alone* - Ο Ρότζερ Γουότερς επιστρέφει με δίσκο-καταγγελία κατά του Τραμπ (Photos-Video) - Media
 
Ο συνιδρυτής των Pink Floyd Ρότζερ Γουότερες επιστρέφει με το «Is This the Life We Really Want?», έναν καινούργιο δίσκο 25 χρόνια μετά την τελευταία του δουλειά. 
Ο δίσκος είναι ο τέταρτος προσωπικός του μετά τη διάλυση του ροκ συγκροτήματος και, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος χαρακτηρίζει το δίσκο ως «ένα ταξίδι για την υπερβατική φύση του έρωτα», προσθέτοντας ότι «η αγάπη μπορεί να βοηθήσει να ξεπεράσουμε τις παρούσες δυσκολίες σε έναν κόσμο όπου όλοι μπορούμε να ζήσουμε λίγο καλύτερα», η βασική ιδέα πίσω από τον δίσκο γίνεται σαφής με τη μία.
Στο βιβλιαράκι που συνοδεύει το άλμπουμ υπάρχει μία φωτογραφία του Ντόναλντ Τραμπ καλυμμένη με μαύρο αυτοκόλλητο και από κάτω η λεζάντα: «ένας ηγέτης χωρίς εγκέφαλο», ενώ το ομότιτλο τραγούδι είναι μια καταγραφή μίας από τις συνήθεις μεγαλοστομίες του αμερικανού προέδρου κατά του Τύπου.
Ο 73χρονος Γουότερς μπορεί να διήνυσε μία φάση απαισιοδοξίας, ωστόσο πέρυσι στη συναυλία που έδωσε στο φεστιβάλ του νοσταλγικού ροκ «Desert Trip» στην Καλιφόρνια, εξέφρασε με έναν ιδιαίτερο τρόπο τα συναισθήματά του κατά του τότε υποψήφιου Ντόναλντ Τραμπ.  Εμφάνισε στη σκηνή ένα φουσκωτό γουρουνάκι με την επιγραφή: «Ο Τραμπ είναι ένα γουρούνι».
 
Το άλμπουμ δεν αναφέρεται όμως μόνο στον Τραμπ. Στο «Déjà Vu», μία μπαλάντα με έγχορδα και ακουστική κιθάρα ακούμε τη βαθειά φωνή του Γουότερς να μας μιλά για μία γυναίκα «που φτιάχνει ψωμί και ρύζι». «Είναι το τραγούδι από όπου ξεκίνησαν όλα» λέει ο Γουότερς. «Είχα κάνει μία ραδιοφωνική εκπομπή για έναν γέρο Ιρλανδό ο οποίος μαζί με τον ανιψιό του έκαναν περιοδεία σε έναν φανταστικό κόσμο προκειμένου να βρουν τις απαντήσεις σε βασικά ερωτήματα».

Επίσης, το τραγούδι «The Last Refugee» είναι ένα βλέμμα στο δράμα των προσφύγων, το «Broken Bones» μία καταγγελία κατά της παγκοσμιοποίησης. Οι στίχοι υπενθυμίζουν ότι στο τέλος του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου η Ευρώπη θα μπορούσε να είναι ελεύθερη, αντ’ αυτού, επέλεξε να «υπακούσει στους πλούσιους» και στο «αμερικανικό όνειρο». Μερικά από τα 12 κομμάτια του άλμπουμ θα παρουσιασθούν στην παγκόσμια περιοδεία που ξεκινά την Παρασκευή ο Γουότερς.
 
(*ο τίτλος είναι διασκευή του πασίγνωστου στίχου «Hey, teacher, leave the kids alone», από το περίφημο τραγούδι των Pink Floyd «Another Brick in the Wall, pt.II»)
 
(πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΝΥΤ)
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 22:56