search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:30
MENU CLOSE

Πλοίο με 140 επιβάτες έμεινε ακυβέρνητο στον Θερμαϊκό

10.07.2017 06:21
Πλοίο με 140 επιβάτες έμεινε ακυβέρνητο στον Θερμαϊκό - Media

 

Επεισοδιακή αποδείχθηκε η χθεσινοβραδινή βόλτα στον Θερμαϊκό Κόλπο για τους 140 επιβάτες του τουριστικού πλοίου «Αραμπέλλα», το οποίο έμεινε ακυβέρνητο, όταν κάβος μπλόκαρε την προπέλα του.

Εκείνη την ώρα, το εντυπωσιακό ξύλινο πλοίο, από το οποίο ξεχωρίζουν τα κατάρτια του, βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή του Λευκού Πύργου, σε απόσταση 100 μέτρων από το κρηπίδωμα του λιμένα Θεσσαλονίκης.

‘Αμεσα ο πλοίαρχος ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή και στο σημείο έφτασαν ένα πλοίο ανοιχτής θαλάσσης, ένα βοηθητικό σκάφος του Λιμενικού κι ένα ρυμουλκό. Το τελευταίο ρυμούλκησε το «Αραμπέλλα» στο λιμάνι της πόλης, όπου αποβιβάστηκαν οι επιβάτες, ανάμεσά τους τουρίστες αλλά και κάτοικοι της Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Λιμενικού, δεν αναφέρθηκε τραυματισμός επιβάτη ούτε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση. Από την Λιμενική Αρχή, που διενεργεί την προανάκριση, απαγορεύτηκε ο απόπλους του «Αραμπέλλα» μέχρι την προσκόμιση βεβαιωτικού διατήρησης κλάσης από το νηογνώμονα που το παρακολουθεί.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 20:29