Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Εγκαταλειμμένη νταλίκα, στην οποία είχαν στοιβαχτεί 178 μετανάστες από χώρες της κεντρικής Αμερικής, βρέθηκε το Σάββατο στην Πολιτεία Βερακρούς του ανατολικού Μεξικού, όπως έγινε γνωστό από τις τοπικές αρχές.
Οι μετανάστες ήθελαν να φτάσουν στις ΗΠΑ. Όμως οι διακινητές τους εγκατέλειψαν μέσα στη νταλίκα και εξαφανίστηκαν. Όταν εκείνοι κατάλαβαν ότι δεν επρόκειτο να επιστρέψουν, βγήκαν από την καρότσα “επειδή πεινούσαν”, όπως εξήγησαν οι ίδιοι. Κατάφεραν να φτάσουν με τα πόδια στην πόλη Ταντίμα όπου κάτοικοι τους έδωσαν φαγητό και τους φρόντισαν.
Μια πηγή του στρατού είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι οι περισσότεροι από τους “επιβάτες” της νταλίκας ήταν γυναίκες και άνδρες, όμως ανάμεσα τους υπήρχαν και αρκετοί ανήλικοι.
Όλοι τους έχουν μεταφερθεί σε ένα κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και αφού λάβουν τις πρώτες βοήθειες θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απέλασή τους.
Την περασμένη εβδομάδα δέκα άνθρωποι πέθαναν από ασφυξία κλεισμένη στην καρότσα ενός φορτηγού, σταθμευμένου σε ένα πάρκινγκ στο Σαν Αντόνιο του Τέξας, κοντά στα σύνορα με το Μεξικό.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.