Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Ο σεισμός μεγέθους 8,2 βαθμών ο οποίος έπληξε το βράδυ της Πέμπτης το νότιο Μεξικό προκάλεσε 90 θανάτους, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές αρχές.
«Ενημερώνουμε ότι ο απολογισμός των ανθρώπων οι οποίοι έχασαν τη ζωή τους έφθασε τους 90, συμπεριλαμβανομένων 71 στην Πολιτεία Οαχάκα, 15 στην Τσιάπας και 4 στην Πολιτεία Ταμπάσκο», ανέφερε η μεξικανική Πολιτική Προστασία σε μια ανακοίνωσή της η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.
Οι κηδείες διαδέχονταν η μια την άλλη χθες στην πόλη Χουτσιτάν, στο νότιο Μεξικό, μια από εκείνες που υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές, ενώ σιγά-σιγά η βοήθεια άρχισε να φθάνει λίγο πιο οργανωμένα, τρεις ημέρες μετά τον ισχυρότερο σεισμό που έχει πλήξει τη χώρα εδώ και δεκαετίες.
Από το βράδυ της Πέμπτης έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 800 μετασεισμοί, οι οποίοι προκάλεσαν ακόμη περισσότερες ζημιές σε πολλά από τα κτίσματα που είχαν πληγεί από την κύρια δόνηση και επέτειναν την αγωνία ειδικά των 100.000 κατοίκων αυτής της πόλης.
Πηγή: ΑΠΕ
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.