search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:44
MENU CLOSE

Να ακυρώσουμε τα βλήματα. Γενικώς…

28.11.2017 11:49

Στην υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία και στην εξελισσόμενη αντιπαράθεση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης ένα είναι βέβαιο: ότι δεν θα υπάρξει ισοπαλία. Το ματς είτε θα λήξει σε άσο είτε σε διπλό.

Μέχρι τώρα, μπορεί να πει κάποιος ότι έχουν βγει τα πρώτα συμπεράσματα:

– Η κυβέρνηση επέλεξε σε μια δύσκολη συγκυρία να πουλήσει βλήματα που ήταν σε αχρηστία και είχαν ημερομηνία λήξης.

– Η τιμή που πέτυχε το υπουργείο Άμυνας ήταν ιδιαιτέρως υψηλή, πιθανότατα λόγω πιθανής χρησιμοποίησής τους σε εμπόλεμη ζώνη.

– Η κυβέρνηση συζητούσε με εκπρόσωπο της αραβικής χώρας – τον Παπαδόπουλο –, όπως δήλωσε και ο ίδιος ο πρωθυπουργός, μετά την παρουσίαση εγγράφων στη Βουλή.

– Η κυβέρνηση δεν δέχεται ότι ο Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων στην πώληση, αλλά μόνο εκπρόσωπος στη διαπραγμάτευση. Διαφορά ουσιαστική και… νομική.

– Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι ο Παπαδόπουλος ήταν μεσάζων με υπόδειξη μάλιστα του ελληνικού υπουργείου Άμυνας. Επικαλείται γι’ αυτό, έγγραφο του Έλληνα πρέσβη στο Ριάντ, ο οποίος αναφέρει περί άφιξης αντιπροσωπείας της Σαουδικής Αραβίας στην Αθήνα και την αντίδρασή της (;) στην ύπαρξη εκπροσώπου.

Πολλά χαρτιά, μέιλ, δηλώσεις, φωνές, ατάκες, εξυπνάδες, αλλά εγώ τίποτα πιο τρανταχτό – τουλάχιστον σε αυτή τη φάση – δεν έχω δει.

Να μιλήσουμε για προχειρότητες, εντάσεις, κορώνες στο Twitter και λάθη στη διαδικασία από την πλευρά του υπουργείου Άμυνας; Ναι. Αλλά πού είναι η ζημιά του ελληνικού Δημοσίου από μια δουλειά που δεν έγινε; Πόσω μάλλον να ευσταθούν οι κατηγορίες για μίζες.

Τουλάχιστον απ’ όλη αυτή τη φασαρία, ας βγει κάτι καλό. Το είπε και ο Νίκος Φίλης, έστω και αργά. Ας ακυρωθεί η πώληση των βλημάτων, που – όπως όλα δείχνουν – θα πήγαιναν στον πόλεμο κατά παιδιών στην Υεμένη, όπως χαρακτηριστικά έχουν αποκαλέσει τις εκεί συγκρούσεις τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και του Ευρωκοινοβουλίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:42