search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:38
MENU CLOSE

«O Σατανικός Ναός» τοποθέτησε άγαλμα δαίμονα 3 μέτρων και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων (Photo)

17.08.2018 16:24
«O Σατανικός Ναός» τοποθέτησε άγαλμα δαίμονα 3 μέτρων και προκάλεσε σάλο αντιδράσεων (Photo) - Media

 

Άγαλμα του δαίμονα Μπαθομέτ τοποθέτησαν μέλη του Σατανικού Ναού έξω από το καπιτώλιο της πολιτείας Άρκανσο, στις Ηνωμένες Πολιτείες, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για το μνημείο με τις Δέκα Εντολές που βρίσκεται εγκατεστημένο στην αυλή του κτηρίου.

Το άγαλμα, ύψους σχεδόν τριών μέτρων, εμφανίζει έναν δαίμονα με κεφάλι τράγου και φτερά καθισμένο σε θρόνο που κοσμείται από πεντάλφα. Ένα αγόρι κι ένα κορίτσι στέκονται χαμογελαστά στο πλάι του και κοιτούν προς το πρόσωπό του.

Το άγαλμα και το συλλαλητήριο που το συνόδευσε οργανώθηκαν από τον Σατανικό Ναό, ο οποίος επιδιώκει την αφαίρεση χριστιανικών μνημείων από δημόσια κτήρια με το επιχείρημα πως η τοποθέτησή τους συνιστά αντισυνταγματική θρησκευτική διάκριση.

«Εάν είναι να έχεις ένα θρησκευτικό μνημείο, τότε θα πρέπει να είσαι ανοιχτός και σε άλλα. Και αν δεν συμφωνείς με αυτό, τότε ας μην έχουμε κανένα», δήλωσε κατά την συγκέντρωση έξω από το καπιτώλιο ο συνιδρυτής της οργάνωσης Σατανικό Άρκανσο, που βοήθησε στην διοργάνωση της πορείας.

Σημειώνεται πως ο Σατανικός Ναός επισήμως δεν λατρεύει τον σατανά.

Σύμφωνα με τον επίσημο ιστότοπο της, η οργάνωση αντιτίθεται σε κάθε μορφή προκατάληψης που πηγάζει από το υπερφυσικό ή αρχαϊκές παραδόσεις και αντιλαμβάνεται τον «Σατανά» ως «τον αιώνιο επαναστάτη που εναντιώνεται την αυθαίρετη εξουσία».

Το μνημείο με τις Δέκα Εντολές εγκαταστάθηκε το 2017 στο καπιτώλιο του Άρκανσο, όμως λιγότερο από 24 ώρες αργότερα εμβολίστηκε από αυτοκίνητο και κομματιάστηκε. Αντικαταστάθηκε λίγους μήνες αργότερα.

Η συγκέντρωση έξω από το καπιτώλιο ήταν ειρηνική, δίχως ένταση ή επεισόδια.

 

Πηγή: skai

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:38