search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:21
MENU CLOSE

Γκάνα, η πρώτη επιλογή της Μελάνια Τραμπ (video)

02.10.2018 14:58
Γκάνα, η πρώτη επιλογή της Μελάνια Τραμπ (video) - Media

Χαράσσοντας τον δικό της διπλωματικό δρόμο, η Μελάνια Τραμπ επέλεξε ως πρώτο σταθμό της σόλο περιοδείας της, τη Γκάνα. Θέλοντας να δώσει στο στίγμα της στην διεθνή σκηνή, ως «Πρώτη Κυρία» των ΗΠΑ, η Μελάνια Τραμπ έφθασε χαμογελαστή και χαλαρή στην Άκρα.

 

Μετά την αποβίβασή της από το αεροπλάνο περπάτησε πάνω στο κόκκινο χαλί που είχαν τοποθετήσει προς τιμήν της οι αρχές της χώρας, την ώρα που πολλά παιδάκια με σημαίες της Γκάνας είχαν παραταχθεί περιμένοντας την άφιξή της.

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ» δήλωσε η κυρία Τραμπ, ενώ κρατούσε το μπουκέτο από λουλούδια που ένα κοριτσάκι της είχε προσφέρει. Την «Πρώτη Κυρία» των Ηνβωμένων Πολιτειών υποδέχθηκε φυσικά και η αντίστοιχη Πρώτη Κυρία της Γκάνας Ρεμπέκα Ακούφο- Άντο. Η επίσκεψη της είναι «διπλωματικού και ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος» κατά τη διάρκεια της οποίας θέλει να επικεντρωθεί στα παιδιά μέσω της εκστρατείας της ‘Be Best’.

 

Είναι η πρώτη φορά που ταξιδεύει στην αφρικανική ήπειρο που στη συνέχεια θα μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο για να πιει τσάι με τη σύζυγο του προέδρου της Γκάνας και κατόπιν θα επισκεφθεί ένα μαιευτήριο. Η 48χρονη σύζυγος του Αμερικανού προέδρου, σκοπεύει να αναδείξει το έργο της USAID, του αμερικανικού οργανισμού για την Ανάπτυξη, την ώρα που ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους ανακοίνωσε ότι θα μειώσει σημαντικά την αμερικανική βοήθεια στις αναπτυσσόμενες χώρες, ιδίως στην Αφρική.

Επόμενοι σταθμοί της πρώτης σόλο περιοδείας της Πρώτης Κυρίας στην Αφρική θα είναι το Μαλάουι, η Κένυα και η Αίγυπτος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 10:21