search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 06:01
MENU CLOSE

Ξεκίνησε η μεγαλύτερη πτήση του κόσμου (Video & Photos)

11.10.2018 18:16
Ξεκίνησε η μεγαλύτερη πτήση του κόσμου (Video & Photos) - Media

19 ώρες πτήσης. Τόσες χωρίζουν το Airbus A350-900 ULR να φτάσει από τη Σιγκαπούρη, στη Νέα Υόρκη.

Μια εκπρόσωπος της Singapore Airlines ανακοίνωσε ότι η πτήση SQ22 αναχώρησε στις 18.35 (ώρα Ελλάδας) μεταφέροντας 150 επιβάτες και 17μελές πλήρωμα. Το Airbus A350-900 ULR θα πραγματοποιήσει την μακρύτερη εμπορική πτήση, χωρίς ενδιάμεση στάση, έχοντας στο πιλοτήριο δύο κυβερνήτες και δύο συγκυβερνήτες που θα εναλλάσσονται μεταξύ τους. Το ίδιο ισχύει και για τα υπόλοιπα 13 μέλη του πληρώματος, που θα κάνουν τετράωρα διαλείμματα για να ξεκουράζονται.

 

Και πως θα περάσουν οι επιβάτες σχεδόν μία ώρα στο αεροπλάνο; Με πολλές ταινίες, πλουσιοπάροχο μενού και προφανώς πολύ ύπνο.

«Ανησυχώ λίγο, αναρωτιέμαι τι θα κάνω επί 18 ώρες και 30 λεπτά» μέσα στο αεροπλάνο, παραδέχτηκε πριν την επιβίβαση η 52χρονη Πέγκι Ανγκ, στέλεχος μιας εταιρείας πληροφορικής. Ο Ντάνι Ονγκ από την άλλη, το βλέπει διαφορετικά. «Λατρεύω να πετάω» είπε χαρακτηριστικά ο 50χρονος.

Όσοι δεν προτιμήσουν να διαβάσουν ένα-δυο βιβλία, θα μπορούν να επιλέξουν μέσα από ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα συνολικής διάρκειας 1.200 ωρών – χρόνος που ισοδυναμεί με επτά εβδομάδες.

Μάλιστα, για να βελτιώσει την εμπειρία της πτήσης και να περιορίσει το στρες που θα υποστούν οι επιβάτες περνώντας τόσες ώρες στον αέρα, η εταιρεία έχει υψώσει το ταβάνι της καμπίνας και έχει μεγαλώσει τα παράθυρα ενώ έχει τοποθετηθεί και ειδικός φωτισμός, στόχος του οποίου είναι να περιορίσει το «τζετλαγκ».

«Η έρευνα δείχνει ότι η ενυδάτωση και η διατροφή είναι σημαντικοί παράγοντες σε τέτοιου είδους ταξίδια» εξήγησε ο ειδικός σε θέματα πτήσεων Ρένου Μπάλερ, ενώ από την πλευρά της η Γκέιλ Κρος, σύμβουλος στο εθνικό πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Σιγκαπούρης εξέφρασε τις ανησυχίες της …«για περιπτώσεις φλεβικής θρόμβωσης που μπορεί να προκληθούν από την πολύωρη ακινησία των επιβατών και την αφυδάτωση».

Καιρού επιτρέποντος, η πτήση μέχρι το αεροδρόμιο Νιούαρκ εκτιμάται ότι θα διαρκέσει 18 ώρες και 45 λεπτά.


 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34