Takeaways by to pontiki AI
- Απόσυρση της φιλοξενίας στο Μπάκιγχαμ: Το Παλάτι διέψευσε τις ανακοινώσεις της ομάδας του πρίγκιπα Χάρι και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φιλοξενηθεί στο Μπάκιγχαμ ή σε άλλη βασιλική κατοικία. Η πλευρά του Χάρι χαρακτήρισε την εξέλιξη αυτή «απογοητευτική».
- Η αιτία του «απαγορευτικού»: Αν και είχε προταθεί αρχικά στον Χάρι να μείνει σε βασιλικό οίκημα, ο ίδιος δεν απάντησε επίσημα εντός της προθεσμίας (μέχρι τα τέλη της προηγούμενης εβδομάδας). Λόγω των απαιτούμενων διαδικασιών προετοιμασίας και μέτρων ασφαλείας, η πρόσκληση ακυρώθηκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.
- Ο σκοπός του ταξιδιού: Ο Δούκας του Σάσεξ επισκέπτεται τη Βρετανία για φιλανθρωπικές εκδηλώσεις και για την προετοιμασία των Αγώνων Invictus που θα γίνουν το επόμενο έτος στο Μπέρμιγχαμ.
- Ταξιδεύει μόνος του: Η Μέγκαν Μαρκλ και τα παιδιά τους (Άρτσι και Λίλιμπετ) δεν τον συνοδεύουν στο Λονδίνο, κυρίως λόγω της απόφασης ότι η οικογένεια δεν δικαιούται μόνιμη αστυνομική προστασία με κρατική χρηματοδότηση. Παραμένει ανοιχτό αν θα τον συναντήσουν αργότερα στο Μπέρμιγχαμ.
- Η διαμάχη για την ασφάλεια: Από το 2020, όταν το ζευγάρι παραιτήθηκε από τα βασιλικά του καθήκοντα, η κρατική προστασία τούς παρέχεται μόνο κατά περίπτωση. Ο Χάρι έχει δηλώσει επανειλημμένα ότι δεν νιώθει ασφαλής να φέρει τη σύζυγο και τα παιδιά του στη χώρα χωρίς αυξημένα μέτρα προστασίας.
Με μια φωτογραφία στην οποία φορά τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με το όνομα «Αντετοκούνμπο» ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έστειλε το δικό του μήνυμα, μέσω Instagram, σχετικά με το ρατσιστικό σχόλιο σε βάρος του Θανάση Αντετοκούνμπο.
«Σεβασμός και περηφάνια για τους ανθρώπους που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν εδώ και έκαναν την Ελλάδα, δική τους πατρίδα. Καμία ανοχή στο ρατσισμό και το μίσος» έγραψε ο πρωθυπουργός.
Νίνα Κασιμάτη: Είμαστε αδέλφια
Το μήνυμα που έστειλε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στον αδελφό του Θανάση, σχετικά με το ρατσιστικού χαρακτήρα σχόλιο, του οποίου ήταν αποδέκτης, σχολίασε μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο twitter, η βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ Νίνα Κασιμάτη. Έγραψε συγκεκριμένα:
«Είμαστε αδέλφια στην ίδια πατρίδα με εσάς Γιάννη @Giannis_An34 και καταδικάζουμε τη λεκτική επίθεση στον Θανάση @Thanasis_ante43. Ο ρατσισμός δεν έχει θέση στην αθλητική οικογένεια ούτε στον Πειραιά της προσφυγιάς, της εθνικής αντίστασης, των δημοκρατικών και κοινωνικών αγώνων!».
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.