search
ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 05:38
MENU CLOSE

Η συνεχιζόμενη ένταση στα ελληνοτουρκικά καθυστερεί το τετ-α-τετ Τσίπρα – Ερντογάν

22.12.2018 14:15
Η συνεχιζόμενη ένταση στα ελληνοτουρκικά καθυστερεί το τετ-α-τετ Τσίπρα - Ερντογάν - Media

 

Οι υψηλοί τόνοι Ελλάδας – Τουρκίας που συντηρούνται φαίνεται πως επηρεάζουν και το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού στην Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα, η ημερομηνία για το ραντεβού των δύο ισχυρών ανδρών δεν έχει οριστεί ακόμα και οι συζητήσεις των διπλωματών συνεχίζονται.

Εν τω μεταξύ, απάντηση στη δήλωση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ευάγγελου Αποστολάκη, έδωσε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας. Ο Χουλουσί Ακάρ, δήλωσε πως «όλοι πρέπει να ξέρουν πως όποιο κι αν είναι το τίμημα δεν υποχωρούμε από τα δικαιώματα μας. Πρέπει να μαζέψουν τα μυαλά τους, να μένουν μακριά από τις προβοκάτσιες, σε διαφορετική περίπτωση θα έχουν βαρύ τίμημα».

Σχολιάζοντας την νέα τοποθέτηση της τουρκικής πλευράς, ο Νίκος Βούτσης έκανε λόγο για «πινγκ-πονγκ ρητορικής, που εντάσσεται στην αμηχανία και τη νευρικότητα που δημιουργεί το ενεργειακό ζήτημα και η υπεράσπιση των ελληνικών και κυπριακών θέσεων από το διεθνές δίκαιο».
Τόνισε παράλληλα πως «η τήρηση και ο σεβασμός στο διεθνές δίκαιο είναι το άλφα και το ωμέγα στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας και ειρήνης, ιδιαίτερα στην περιοχή μας.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία η Ελλάδα έχει έναν Υπουργό Εξωτερικών περιορισμένης απασχόλησης και έναν Υπουργό Εθνικής Άμυνας περιορισμένης υπευθυνότητας σχολίασε στον ΣΚΑΪ ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Έκανε μάλιστα γνωστό, πως στο χθεσινό εθνικό συμβούλιο εξωτερικής πολιτικής η Νέα Δημοκρατία δεν πήρε κάποια απάντηση σχετικά με το ποιοι ήταν οι λόγοι που οδήγησαν τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ να κάνει μια τέτοια δήλωση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 30.04.2024 03:34